Now Reading:
Danas opet na snazi upozorenja: Moguća su jača grmljavinska nevremena i tuča
Full Article 2 minutes read

Danas opet na snazi upozorenja: Moguća su jača grmljavinska nevremena i tuča

Državni hidrometeorološki zavod danas je za pet regija izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku, splitsku i zagrebačku regiju. Za riječku, gospićku i dubrovačku regiju izdano je žuto upozorenje, što označava potencijalno opasno vrijeme, piše index.hr.

Iz DHMZ-a upozoravaju da se očekuju se izraženi, obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. Lokalno je moguća tuča. Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

U središnjoj Hrvatskoj će uz promjenjivu naoblaku biti pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i obilnih.

Jutarnja temperatura od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 22 i 24 °C.

I na sjevernom Jadranu te u Gorskoj Hrvatskoj promjenjivo, mjestimice s kišom, često i u obliku pljuskova. U gorskim krajevima oborina ponegdje može biti obilna.

U Dalmaciji promjenjivo i nestabilno, često s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u noći i prijepodne.

U utorak će u unutrašnjosti i dalje biti promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, još ponegdje uz rijetke pljuskove, i to uglavnom u gorskim krajevima. Temperatura zraka u postupnom porastu.

Prema vikendu će temperature ići i do 30 Celzijevih stupnjeva.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/index.hr 03.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.