Now Reading:
Bosilj i Marković čestitali državnoj prvakinji iz astronomije
Full Article 1 minutes read

Bosilj i Marković čestitali državnoj prvakinji iz astronomije

Za državnu prvakinju iz astronomije, Elizabetu Canjuga, učenicu iz VI. Osnovne škole u Varaždinu, u ponedjeljak je priređen prijem u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina.

Elizabetu i njenu mentoricu Milicu Žabčić, voditeljicu Centra izvrsnosti iz astronomije za osnovne škole te predsjednicu Astronomskog društva Varaždin u vijećnici je primio zamjenik gradonačelnika i zastupnik u Saboru Miroslav Marković, a čestitkama se priključio i gradonačelnik Neven Bosilj.

Državno natjecanje iz astronomije održano je u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, a Elizabeta Canjuga se nakon odlično napisanog ispita i vrhunske obrane istraživačkog rada pod nazivom „Veličina maglica mjerena na fotografijama različitih ekspozicija“ istaknula među svojim vršnjacima, zaslužila sve pohvale Državnog povjerenstva te zasluženo zauzela i prvo mjesto u Republici Hrvatskoj. Elizabeta Canjuga odlična je učenica koja osim za astronomiju iskazuje interes za različita područja: kuhanje, izradu lepoglavske čipke i čitanje, a nedavno je pobijedila i na natječaju za najbolju fotografiju organiziranom povodom proslave 500-godišnjice gradske vijećnice.

sjever.hr

03.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.