Now Reading:
Pijan k’o avion! Vozio s čak 3,2 promila, a sutkinju zamolio da bude blaga
Full Article 1 minutes read

Pijan k’o avion! Vozio s čak 3,2 promila, a sutkinju zamolio da bude blaga

Ovih je dana donesena presuda kojom je 36-godišnjak kažnjen zbog toga što je vozio mortus pijan, što je, uz opravdanje, i sam priznao.

Kako navodi sutkinja u ovotjednoj presudi, 36-godišnji Darko je potkraj veljače ove godine u mjestu Odra kod Zagreba upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Laskočica, piše Danica.hr.

-Prometnom kontrolom kod kbr. 23 utvrđeno je da je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 3,17 g/kg, odnosno odgovarajući iznos mililitara u litri izdahnutog zraka, što je utvrđeno alkometrom – ističe se u presudi.

Darko je na sudu priznao da je tog dana bio pijan „k’o avion” dok se vraćao s posla doma.

-Istina, vozio sam jako pijan jer sam tijekom dana konzumirao alkohol budući da je jedan kolega s posla odlazio u mirovinu pa nas je sve počastio. Žao mi je zbog počinjenog prekršaja, molim sud da bude blag – rekao je Darko prekršajnoj sutkinji, donosi Danica.

Proglašen je krivim i osuđen na kaznu od 1320 eura plus 30 eura sudskih troškova, a dobio je i jednomjesečnu zabranu upravljanja. Presuda je nepravomoćna i vozač se na nju može žaliti.

foto: ilustracija
sjever.hr/danica.hr
02.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.