Now Reading:
Mladić se snimao dok juri autocestom pa odveo u smrt sebe i ženu, s njima u autu bilo i dijete (2)
Full Article 4 minutes read

Mladić se snimao dok juri autocestom pa odveo u smrt sebe i ženu, s njima u autu bilo i dijete (2)

Na snimkama koje je na Facebooku objavio mladić E. Z. (24) nekoliko minuta prije nego je ubio sebe i svoju suprugu vidi se jurnjava lijevom prometnom trakom na autocesti, pretjecanje kamiona i auta, glasna glazba, nekoliko zlatnih prstena na rukama i pokazivač brzine koji je u jednom trenutku pokazivao čak 200 kilometara na sat…

Dogodilo se to u petak na autocesti A3, između Novske i Okučana, kada se svojim BMW-om zabio u stražnju stranu kamiona.

On i supruga poginuli su na mjestu, a dijete (2) je zadobilo je teške tjelesne ozljede. Kolima Hitne pomoći odvezli su ga u bolnicu u Novu Gradišku, gdje su utvrdili da ima teške ozljede na nekoliko organa. Zbog težine ozljeda prebacili su ga u KBC Zagreb, a dijete je sada stabilno.

Kako doznaju 24sata, mladić se netom prije nesreće vraćao s obiteljskog slavlja u Kutini. U jednom trenutku je, jureći autocestom i držeći mobitel u ruci, snimao i sebe. Pozdravljao je i svoje pratitelje, a u nekoliko sekundi snimke vidi se i jedan od putnika na stražnjem sjedalu. Snimka se vrlo brzo proširila. Pod komentarima su ga pozdravljali prijatelji i poznanici, neki i ohrabrujući jurnjavu.

Međutim, nakon što je policija objavila da je na tom dijelu autoceste došlo do nesreće i nakon što je otkriven identitet stradalih, pod objavom su brojni počeli izražavati sućut.

Novogradiški kraj zavijen je u crno. Rijetki su htjeli govoriti o poginulom mladiću i njegovoj supruzi.

– Koliko sam vidio, a bio sam na mjestu nesreće, vidljivi su tragovi kočenja. A čujte, volio je automobile, kao i svaki mladi dečko. Žao mi je da se ovo sve dogodilo – rekao je kratko za 24sata bliski prijatelj preminulog.

– “Otišli ste na neko bolje mjesto”, “Neka vas anđeli čuvaju”, “Odoše moji kumovi”, “Zašto prijatelju moj” – samo su neke od poruka koje su ostavljali prijatelji i rodbina stradalog para. Mnogi su izrazili i brigu za ozlijeđenim djetetom upozoravajući da nije odgovorno tako juriti autocestom.

A da je brzina bila velika pokazuju i fotografije s mjesta nesreće jer je automobil potpuno uništen. Od siline udarca prednji kraj je potpuno razbijen i uništen. Na intervenciji su, osim hitne pomoći i policije, bili i vatrogasci koji su morali rezati lim da bi došli do unesrećenih.

– Zatekli smo osobno vozilo koje je slupano s kamionom. Dečki su samo oslobodili ove što su poginuli, da ih se može izvući kasnije. Dijete je hitna preuzela, prije našeg dolaska su uspjeli izvući dijete – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška Tomislav Orlovac za 24sata.

Inače, mladić E. Z. je od radnije poznat policiji. Kako je za 24sata potvrđeno iz nekoliko izvora, on je već 2019. imao tešku prometnu nesreću u Kovačevcu kraj Nove Gradiške. I u toj nesreći je poginula putnica automobila, njegova tadašnja supruga koja je imala 17 godina.

E. Z. je tada, kao vozač kombija, izgubio nadzor nad vozilom te je proklizao u suprotan smjer ceste i udario u betonski most. Od siline udarca automobil se prevrnuo i ponovno vratio na cestu. Mladić i njegova tadašnja supruga su ispali iz kombija jer nisu bili vezani. U toj nesreći su oboje teško ozlijeđeni, a ispostavilo se i kako je ona bila trudna. Zaprimljena je u bolnicu u Novoj Gradiški gdje su je stabilizirali pa potom hitno prevezli u Zagreb. Dijete su uspjeli spasiti, ali je žena na kraju podlegla ozljedama. Na mjesto te nesreće stigla je i baka trudnice kojoj je, vidjevši unuku, pozlilo od šoka te je preminula.

– Unuci je stavila jastuk pod glavu. Sve ju je to toliko šokiralo – pričali su tada mještani Kovačevca koji su svjedočili stravičnoj nesreći.

foto: screenshot/24sata.hr
sjever.hr/24sata.hr
01.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.