Now Reading:
Mještani Đurmanca uživali u folklornim i glazbenim nastupima, a upoznali se i s radom K9 jedinice Carinske uprave RH
Full Article 2 minutes read

Mještani Đurmanca uživali u folklornim i glazbenim nastupima, a upoznali se i s radom K9 jedinice Carinske uprave RH

U organizaciji Općine Đurmanec, KUD-a Đurmanec, DND-a Đurmanec, Sportskog društva Đurmanec, Udruge hrvatskih branitelja sv. Juraj Đurmanec i Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Krapinsko-zagorske županije te pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, u općini Đurmanec traje obilježavanje Dana državnosti uz bogat program.

Svoj godišnji koncert pripremio je domaći KUD, a u petak navečer su pod šatorom ispred đurmanečke Osnovne škole nastupile Ženska vokalna skupina Lire i tamburaši KUD-a Đurmanec te njihove gošće, ŽVS Strune iz Pregrade. Nakon njih, koncert je održala grupa Pandora i zvijezda večeri Mladen Grdović koji je pred mnogobrojnom publikom otpjevao svoje bezvremenske hitove.

Program se nastavio u subotu ujutro predstavljanjem K9 jedinice Carinske uprave RH, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja sv. Juraj Đurmanec.

Uime Općine Đurmanec sve prisutne je pozdravio predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Marijan
Cesarec,
ujedno i djelatnik Carinske uprave koji se predstavio sa svojim psom Arwenom, a tu su bili i Branko Medančić sa psom Daxom te voditelj Željko Miloš i pas Kala. U kratkoj pokaznoj vježbi pokazali su kako psi otkrivaju duhan, eksploziv i oružje, nakon čega je održana i kratka prezentacija o radu Carinske uprave i psima te kviz za djecu, a najboljima su dodijeljene i nagrade. Svim posjetiteljima prikazana je i ostala oprema koja se koristi tijekom pretraživanja vozila i u drugim aktivnostima.

Osim toga, večeras od 20 sati u prostorima škole će nastupiti sve folklorne sekcije i tamburaši KUD-a Đurmanec te njihovi gosti, a potom će na pozornicu pod šatorom stupiti popularna Lidija Bačić.

Dodajmo da se cjelokupni program obilježavanja Dana državnosti održava uz svesrdnu podršku općinskog načelnika Damira Beloševića koji zahvaljuje svim suorganizatorima na njihovom doprinosu u proslavi Dana državnosti.

sjever.hr
01.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.