Now Reading:
Zatočili djevojku, davili je i tjerali na prostituciju. Dobili su sramotne kazne
Full Article 2 minutes read

Zatočili djevojku, davili je i tjerali na prostituciju. Dobili su sramotne kazne

Zbog tjeranja djevojke na prostituciju, oduzimanja slobode i prijetnji smrću, osuđen je par iz Rijeke. Branili su se da su bili ovisni o alkoholu i tabletama.

Općinski sud u Rijeci objavio je da je u presudi opisano kako je par mučio nesretnu ženu, oglašavao je u jednom oglasniku i zaključavao u stan, a sve se odvijalo od 9. studenog do 11. prosinca 2019. godine, piše Index.

Osuđena 47-godišnjakinja, A. B. D., seksualne je usluge dogovarala telefonski, nakon što bi mušterije nazvale broj koji su oglasili u oglasniku Burza. Tamo je stajalo: „Carla, 19 g., opis: grudi 6, sramežljiva i napaljena bucka, ispunjava sve vaše želje i vašu maštu pretvara u stvarnost, u svom domu. Diskrecija zajamčena od 0-24.”

Usluge su naplaćivali 500 eura za pola sata i 800 eura za jedan sat. Kada bi žrtva to odbila, krenuli bi s prijetnjama te joj govorili da se time treba baviti još barem mjesec dana, dok ne otplati dug za oglase koje su navodno platili 500 eura. Prijetili su joj nasiljem, ali i da će joj ubiti majku.

Osuđeni B. D. zaključavao bi ju u stan kako ne bi mogla otići. Također joj je prijetio pištoljem, a u jednom joj je navratu rekao da će je “zadaviti golim rukama ako treba.” Ako se ne bi pojavio netko od klijenata, par bi je šamarao, a jednog dana kada se nije pojavio niti jedan klijent, B. D. ju je primio rukama oko vrata i počeo gušiti.

Žrtva je nakon tog događaja uspjela pobjeći i sve je prijavila policiji. Istraga je otkrila da je svodnički par na žrtvi u mjesec dana zaradio 76.700 kuna. Oboje su se izjasnili krivima, te su pred sudom rekli da više neće ponavljati ovakva kaznena djela. Također su rekli da su u inkriminiranom razdoblju bili ovisni o alkoholu i tabletama, donosi Index.

B. D. i A. B. D. na kraju su osuđeni svaki na deset mjeseci zatvora. Uz to, dobili su još 11 mjeseci uvjetnog zatvora, a njih neće morati izdržavati ako u roku od tri mjeseca ne počine novo kazneno djelo.

sjever.hr/jutarnji.hr
31.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.