Now Reading:
Varaždinci iznijeli svoje prijedloge za revitalizaciju Dravske park šume
Full Article 2 minutes read

Varaždinci iznijeli svoje prijedloge za revitalizaciju Dravske park šume

U utorak, 28. svibnja 2024. godine, u prostorijama bivšeg 6. mjesnog odbora Varaždin na Banfici održana je druga participativna radionica za građane koju je organizirao Grad Varaždin u sklopu projekta InterACT Green.

Građani su imali priliku iznijeti svoje prijedloge i ideje za revitalizaciju Dravske park šume. Pozivu na radionicu odazvali su se većinom stanovnici ovog poznatog varaždinskog kvarta koji je najbliži Dravi, ali i predstavnici sportskih klubova, ekoloških udruga, pa i Dječjeg gradskog vijeća.Podijeljeni u četiri grupe, kroz zanimljiv model radionice, sudionici su iznijeli svoje mišljenje o revitalizaciji Dravske park šume koja uključuje četiri glavna područja – špicu, rivu, šumske trgove i staze te promatračnicu, putokaze i ograde.

Prijedloga je bilo mnogo, od ograničavanja prometa, postavljanja klupica i roštilja, formiranja edukativnih staza kroz šumu i interaktivnih ploča s prilagođenim sadržajima do postavljanja skulptura, video nadzora i uvođenja turističkog vlakića od grada do Drave.

I ova radionica poslužila je za prioritizaciju ideja koje će biti temelj za provedbu javnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog natječaja koji će u konačnici definirati uređenje odabranih dijelova Dravske park šume u skladu s Novim europskim Bauhausom.

Vrijedan nešto više od pet milijuna eura, od kojih je 80% bespovratnih sredstava iz programa Europske urbane inicijative, InterACT Green značajan je projekt za Grad Varaždin kojem je cilj oživjeti prostor rijeke Drave i istoimene park šume i stvoriti kvalitetnije okruženje za građane, uz očuvanje prirodnog bogatstva. Važan segment projekta je participacija građana koji će više informacija o projektu moći dobiti i na Festivalu varaždinskih dvorišta.

– Pozivamo građane da 15. i 16. lipnja posjete Franjevačko dvorište (Ulica Ivana Padovca 7) gdje će biti osigurano mjesto za predaju ideja i prijedloga za revitalizaciju Dravske park šume – poručuju iz Grada Varaždina.

foto: varazdin.hr
sjever.hr/varazdin.hr
31.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.