Now Reading:
Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Ponegdje obilna kiša i grmljavinsko nevrijeme, čak i poplave  
Full Article 2 minutes read

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Ponegdje obilna kiša i grmljavinsko nevrijeme, čak i poplave  

Danas će biti umjereno, prijepodne i pretežno oblačno, povremena kiša ponegdje i obilna, lokalno u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, prenosi index.hr.

Moguće je nevrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) koji je upalio meteoalarme u cijeloj Hrvatskoj. Sve je žuto osim riječke i gospićke regije gdje je na snazi narančasti alarm koji upozorava na obilnu kišu i grmljavinsko nevrijeme.

Podsjetimo, DHMZ-ova oznaka za žuti alarm je “potencijalno opasno vrijeme”, dok je narančasti već “opasno vrijeme”.

Vjetar do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu jako jugo. Najviša temperatura većinom od 20 do 25 stupnjeva.

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjivo oblačno, većinom uz povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu. Moguće je i olujno nevrijeme s tučom. Najniža temperatura od 14 do 16 °C, a najviša, uz slab do umjeren jugoistočnjak, oko 25 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj jutro toplije nego u četvrtak, ali danju manje toplo jer će prevladavati oblačno, gotovo posvuda uz povremenu kišu, pa i obilnije pljuskove s grmljavinom, gdjegod vjerojatno i prolazno jakim vjetrom i tučom.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj još nestabilnije, uz čak narančasto upozorenje – drugog stupnja od moguća 3 – za često obilne pljuskove s grmljavinom, lokalno i nevrijeme.

U Dalmaciji više sunčanih sati i toplije, danju većinom oko 25 °C, ali i česti pljuskovi s grmljavinom, te uglavnom umjereno i jako, ponegdje na udare i olujno jugo, koje će i na promjenjivo oblačnom i nestabilnom, te već ujutro toplom krajnjem jugu Hrvatske prouzročiti umjereno valovito i valovito more.

I sljedećih dana će biti promjenjivo.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/index.hr 31.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.