Now Reading:
U Međimurskoj županiji ove školske godine 300 učenika iz 15 osnovnih škola pohađalo Građanski odgoj
Full Article 1 minutes read

U Međimurskoj županiji ove školske godine 300 učenika iz 15 osnovnih škola pohađalo Građanski odgoj

Međimurska županija protekle je godine s Gradom Rijekom sklopila Sporazum od suradnji na provedbi izvannastavne aktivnosti “Građanski odgoj i obrazovanje” u osnovnim školama u Međimurskoj županiji.

Provedba Građanskog odgoja započela je u školskoj godini 2023./2024. i uključilo se 300 učenika iz petnaest osnovnih škola kojima je osnivač Međimurska županija.

U programu su sudjelovale osnovne škole Belica, Domašinec, Draškovec, Donji Kraljevec, Goričan, Hodošan, Tomaša Goričanca Mala Subotica, zatim osnovne škole Nedelišće, Orehovica, Prelog, Vladimira Nazora Pribislavec, Sveta Marija, Sveti Martin na Muri, osnovna škola “Petar Zrinski” Šenkovec i OŠ Štrigova.

Kako su istaknuli iz Međimurska županije, izvannastavna aktivnosti namijenjena je svima zainteresiranim učenicima od 5. do 8. razreda, u trajanju od 35 školskih sata u jednoj školskoj godini.

Svi učenici dobili su na korištenje priručnik, dok su učitelji potrebne smjernice za rad i materijale dobili elektronski.

Kako navode iz Županije, u organizaciji i provedbi nije bilo nikakvih poteškoća, te su škole, učitelji, učenici i Županija zadovoljni s organizacijom i načinom provedbe. Provedba Građanskog odgoja planira se i sljedeće školske godine, 2024./2025., u suradnji sa svim zainteresiranim školama i učenicima.

n.p.bajz/sjever.hr

31.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.