Now Reading:
Treća Čak Bajk biciklijada u Čakovcu okupila oko 1000 biciklista: Imala je i humanitarnu notu – prikupljena sredstva donirana udruzi Međimurski slatkiši
Full Article 2 minutes read

Treća Čak Bajk biciklijada u Čakovcu okupila oko 1000 biciklista: Imala je i humanitarnu notu – prikupljena sredstva donirana udruzi Međimurski slatkiši

Treća Čak Bajk biciklijada, održana u sklopu Dana Grada Čakovca, privukla je oko 1000 biciklista koji su uživali u lijepom sunčanom vremenu vozeći se ulicama Čakovca i njegovih 13 pripadajući mjesnih odbora, odnosno naselja.

Biciklijada je trajala od 9 do 18 sati, a cilj je bio promicati zdravlje, druženje i uživanje u prirodi.

Nakon završetka ovogodišnje biciklijade na Trgu Republike u Čakovcu  dodijeljene su nagrade u nekoliko kategorija, koje su uručili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i Dubravko Folnović, direktor Perutnine Pipo Ptuj.

Najmlađi sudionik bio je Liam Turk iz Mačkovca, dok je Zlatko Levačić osvojio nagradu za najstarijeg sudionika. Jelena Miletić Novinić očarala je svojim osmijehom i osvojila naravno, nagradu za najljepši osmijeh. U kategoriji mjesnih odbora najboljim domaćinima proglašeni su MO Ivanovec i MO Šandorovec, a Perutinina ekipa “Brm Brm” osvojila je nagradu za najbolju ekipu.

Osim toga, ova je godina obilježena i humanitarnom notom. Uplate za sudjelovanje na Čak Bajku prvi put su namijenjene u dobrotvorne svrhe, a ove godine novac će biti doniran Udruzi Međimurski slatkiši – udruzi roditelja i djece oboljelih od dijabetesa. Od sudionika je prikupljeno 916 eura, a Perutnina Ptuj Pipo je dodala još 2084 eura, čime je ukupni iznos donacije dosegao 3000 eura.

Grad Čakovec izrazio je veliku zahvalnost svim sudionicima, sponzorima i volonterima koji su doprinijeli uspjehu ove manifestacije. Čak Bajk i dalje će njegovati zdrave navike i ljubav prema prirodi, te okupljati ljude u zajedničkom druženju i zabavi.

sjever.hr 31.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.