Now Reading:
Prvi memorijal Josip Andrec – Dado u vatrogasnom Fire Combat natjecanju u Zlatar Bistrici: Ukupnu pobjedu odnijela domaća ekipa Taj team
Full Article 2 minutes read

Prvi memorijal Josip Andrec – Dado u vatrogasnom Fire Combat natjecanju u Zlatar Bistrici: Ukupnu pobjedu odnijela domaća ekipa Taj team

U sklopu Zlatarbistričkog proljeća 2024. godine, u organizaciji DVD Zlatar Bistrica održano je vrlo zanimljivo vatrogasno Fire Combat natjecanje. Riječ je o sve popularnijem natjecanju koje obuhvaća svladavanje različitih prepreka, upotrebu samoizbavne tehnike, prenošenja povrijeđene osobe i razvlačenje “B” cijevne pruge pod pritiskom te gašenje “požara”.

Natjecanje od vatrogasca zahtijeva visoku fizičku spremu i kondiciju za svladavanje prepreka  na poligonu i sve pod opterećenjem opreme koja se koristi tijekom izvođenja vježbe.

Ovo natjecanje organizira se kao memorijal u čast Josipu Andrecu – Dadi, legendarnom zlatarbistričkom vatrogascu i nekadašnjem zapovjedniku, koji je iznenada preminuo 2016. godine. Iz Zlatar Bistrice dolazi izvrsna ekipa Taj team u sastavu Goran Mikulec i Lovro Hajdek, inače i državni prvaci u ovoj disciplini, a na natjecanju su sudjelovale i brojne ekipe iz Hrvatske i Slovenije.

U kategoriji E – žena nastupila je jedna ekipa, Team Iskra sastavljena od članica DVD Varaždinbreg i DVD Lužan Biškupečki.

U C kategoriji (od 40 do 50 godina) također se natjecala samo jedna ekipa i to iz Slovenije, točnije PGD Videž. U B kategoriji (od 30 do 40 godina) slavili su domaćini iz DVD Zlatar Bistrica, ekipa Cintar boys (Dario Hoić i Nikola Jantolek), ispred JVP Zagreb i ekipe 2 cellos iz DVD Osijek Gornji grad.

Najviše je ekipa bilo u A kategoriji (do 30 godina), gdje su slavili i najveći favoriti, domaći Taj team, ispred DVD Sveti Ivan Zelina i PGD Videž. Na petom mjestu bili su još jedni domaći predstavnici, Mrzli i žestoki, odnosno Benjamin Mikulec i Matija Nuli.

Također, Taj team imao je i ukupno najbolje vrijeme natjecanja, pa je dobio i pehar kao apsolutni pobjednik.

Na početku i na kraju svim natjecateljima i posjetiteljima obratila se i načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec.

Dodajmo da je natjecanju prisustvovala i obitelj Josipa Andreca, a njegov sin Filip dijelio je medalje i pehare.

Nakon proglašenja pobjednika nastavljena je fešta uz Laganini band.

sjever.hr 31.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.