Now Reading:
Svi putevi vode na Bedekovčanska jezera: Dođite na Sajam i izložbu zagorskih vina, Štruklijadu i Festival “Igrajte nam mužikaši“
Full Article 2 minutes read

Svi putevi vode na Bedekovčanska jezera: Dođite na Sajam i izložbu zagorskih vina, Štruklijadu i Festival “Igrajte nam mužikaši“

Bedekovčanska jezera će krajem svibnja i početkom lipnja postati centar zagorskih manifestacija.

Prva od njih će se održati 31. svibnja i 1. lipnja, a to je 56. Sajam i izložba zagorskih vina.

Osnovni cilj manifestacije je okupljanje i organiziranje vinara radi unapređenja i razvoja vinarstva i vinogradarstva, pružanje stručnih savjeta u preradi i plasmanu grožđa i vina, kao i podizanje kvalitete vina. Manifestacija je popraćena i bogatim kulturno-zabavnim programom.

Drugo događanje je Štruklijada, županijska manifestacija čiji je osnovni cilj promocija te zaštita zagorskih štrukli, ovog tradicionalnog zagorskog jela i prepoznatljivog brenda Zagorja, koja će se održati u subotu, 1. lipnja s početkom u 15 sati.

Izložbeno natjecateljski karakter manifestacije privlači brojne ugostitelje koji žele prezentirati svoje umijeće spravljanja zagorskih štrukli te se izboriti za titulu prvih štrukla Zagorja, dok donatorski karakter manifestacije privlači brojne posjetitelje koji osim što imaju priliku isprobati najbolje zagorske štrukle, pomažu i rad humanitarnih udruga s područja naše Županije. Krapinsko – zagorska županija 2011. godine zaštitila je naziv manifestacije  verbalnim žigom.

Za dobru zabavu uz zagorsku glazbu pobrinut će se domaći sastavi na trećem događanju, 56. Festivalu “Igrajte nam mužikaši” – Bedekovčina 2024. koji će se održati u nedjelju, 2. lipnja.

Radi se o jednoj od najstarijih i najpoznatijih zagorskih manifestacija koja već više od pola stoljeća okuplja zagorske narodne i zabavne sastave te soliste koji svoje pjesme izvode u narodnom običaju i na kajkavskom narječju.

FOTO: Arhiva

sjever.hr 29.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.