Now Reading:
Direktor Međimurje plina Hranilović: Nismo malo poduzeće kako nas se prikazuje, građani Zagreba dobit će pouzdanog opskrbljivača
Full Article 3 minutes read

Direktor Međimurje plina Hranilović: Nismo malo poduzeće kako nas se prikazuje, građani Zagreba dobit će pouzdanog opskrbljivača

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević problematizirao natječaj HERA-e i informaciju da je posao za opskrbu Zagreba plinom dobila tvrtka Međimurje plin, upitavši koji je motiv tvrtke koja je dosad opskrbljivala 29 tisuća kućanstava da preuzme područje na kojem ih je deset puta više, situaciju je komentirao direktor tvrtke Međimurje plin Nenad Hranilović.

Kako je rekao, tvrtka uz dobre rezultate ima kapacitete za taj posao, istaknuvši da tvrtka s preko 58 milijuna eura ukupnih prihoda lani i sa 75 zaposlenih nije malo poduzeće te da će građani Zagreba dobiti sigurnog i pouzdanog opskrbljivača plinom.

– Građani grada Zagreba i kupci plina u gradu Zagrebu u javnoj usluzi dobit će jednog sigurnog i pouzdanog opskrbljivača. Kada govorimo o Međimurje plinu, moram istaknuti da Međimurje plin postoji od 1975. godine i da od 2012. godine aktivno sudjeluje na tržištu plina. Možemo reći da je jedan od pionira u razvoju tržišta u Republici Hrvatskoj i u zadnjih 12 godina postigli smo dobre rezultate, tako da smo treći ili četvrti, kako se uzima, distributer i opskrbljivač u Republici Hrvatskoj, što govori da nismo malo poduzeće, mali distributer, kao što nas se pokušava prikazati – rekao je Hranilović, dodavši da je ukupni prihodi tvrtke i broj zaposlenih, koji je nešto manji od Gradske plinare Zagreb, daju za pravo na ovaj poslovni, a ne politički izazov, koji tvrtka može obaviti na najbolji mogući način.

– Međimurje plin je tvrtka koja politiku ne miješa u svoje poslovanje, oduvijek je bio nezavisan u pogledu tog poslovanja, fokusirani smo isključivo na tržište. Mi smo već bili prisutni i na prijašnjim natječajima na području Republike Hrvatske u javnoj usluzi, tako da ne vidim da bi tu bilo kakvih problema – kazao je direktor, poručivši da bi svi suvlasnici Međimurje plina trebali biti zadovoljni.

Situaciju je komentirala i Ljerka Cividini, gradonačelnica Grada Čakovca koji je suvlasnik tvrtke s manje od 24 posto udjela.

Naime, njezin je stav da je Uprava Međimurje plina ta koja odlučuje o natječajima na tržištu na koje se javlja, ali da odluka donesena na ovaj način nije korektna.

– U nekakvih pravilnicima, aktima Uprave ili poslovanja Međimurje plina ne stoji obveza da moraju imati suglasnost većine Skupštine za prijavu na natječaj, tako da nisu kršili nekakve odredbe pravilnika akata, ali osobno smatram da bi, s obzirom na veličinu natječaja i na nastale zavrzlame, bilo korektno od direktora i Uprave sazvati Skupštinu i informirati sve nas, sve načelnike i gradonačelnike Međimurske županije o situaciji koja bi mogla biti – ističe Cividini.

Navodi još da u ovom trenutku nije poznato što će to značiti za Međimurje jer ni jedna odluka još nije konačna te da nigdje ne piše da nema mogućnosti da u nekakvim uvjetima Međimurje plin i dalje opskrbljuje i Međimurje.

– Je li to novootvorena „tvrtka kćer”, je li to novo zapošljavanje, otvaranje poslovnice unutar Zagreba, očekujem da Uprava sazove Skupštinu u što kraćem roku i da nas o svemu tome informira – zaključila je Cividini.

foto: ilustracija
mlpetrinjak/sjever.hr
30.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.