Now Reading:
U prometnim nesrećama u Varaždinu i Ludbregu ozlijeđeni biciklistkinja i pješak
Full Article 2 minutes read

U prometnim nesrećama u Varaždinu i Ludbregu ozlijeđeni biciklistkinja i pješak

U utorak, 28. svibnja, u Varaždinskoj županiji dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su ozlijeđene dvije osobe.

Prva nesreća dogodila se oko 11:30 sati u Varaždinu. 73-godišnja biciklistkinja, vozeći Aninom ulicom iz smjera ulice Augusta Cesarca prema ulici Frana Supila, izgubila je kontrolu nad biciklom zbog vrećice s stvarima koju je nosila na upravljaču. Pala je na kolnik i ozlijedila se. Ozlijeđenoj je pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici u Varaždinu, a težina ozljeda za sada nije poznata.

Druga nesreća dogodila se oko 15 sati u Ludbregu. 62-godišnji vozač osobnog vozila kretao se Gospodarskom ulicom iz smjera Koprivničke ulice. Pri izlasku iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti, udario je prednjim desnim dijelom vozila u 59-godišnjeg pješaka. Pješak je neoprezno pretrčavao kolnik između parkiranih vozila, bez da se uvjerio u sigurnost prelaska. Uslijed udara, pješak je pao na vozilo, a potom na kolnik pri čemu je ozlijeđen. I njemu je pružena medicinska pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici, a kvalifikacija ozljeda također će biti naknadno utvrđena.

Policija apelira na vozače i pješake da budu oprezni i prilagode svoje ponašanje uvjetima na cesti kako bi se izbjegle slične nesreće.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.