Now Reading:
Općini Kumrovec dodijeljeno 22,5 tisuće eura za opremanje i uređenje dječjeg igrališta u Kumrovcu
Full Article 2 minutes read

Općini Kumrovec dodijeljeno 22,5 tisuće eura za opremanje i uređenje dječjeg igrališta u Kumrovcu

Ovih je dana Središnji državni ured za demografiju i mlade donio odluku o raspodjeli financijskih sredstava za financiranje projekata usmjerenih na uređenje i opremanje dječjih igrališta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave u 2024. godini.

Općini Kumrovec dodijeljeno je 22.500 eura bespovratnih sredstava za sufinanciranje prijavljenog projekta opremanja i uređenja dječjeg igrališta u Kumrovcu, što je ujedno i maksimalni mogući iznos sufinanciranja. Ovim Projektom je planirano formiranje dječjeg igrališta na postojećoj parkovnoj površini u centru Kumrovca neposredno uz postojeće igralište.

Planirano je ulaganje u parkovno zemljište u vidu krajobraznog uređenja i uređenja postojećih pristupnih staza, opremanje dječjeg igrališta potrebnom urbanom opremom, klupama za sjedenje i koševima za smeće te postavljanje fiksnih igrala za igru. Igrala će biti atestirana, opremljena anti-stres gumenim podlogama te ugrađena od strane proizvođača s izdavanjem sve potrebne dokumentacije za uporabu.

– Igra je sastavni dio djetinjstava, a igrom na dječjim igralištima djeca uče svladavanje izazova te dodatno razvijaju socijalne vještine družeći se s vršnjacima. Smatramo da je ulaganje u nova mjesta za igru, druženje i rekreaciju djece i mladih ulaganje u budućnost. Osiguranje boljih uvjeta i standarda sigurnosti i veća dostupnost dječjih igrališta pridonosi podizanju kvalitete života u zajednici – istaknuli su iz Općine.

Ukupna vrijednost projekta opremanja i uređenja dječjeg igrališta u Kumrovcu procijenjena je na 39.488 eura, Ministarstvo demografije i useljeništva sufinancirat će ga s 22.500 eura, dok će se ostatak sredstva za realizaciju projekta financirati iz općinskog proračuna.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 29.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.