Now Reading:
“Mala škola velikih pogleda“: OŠ Vladimira Nazora Budinščina proslavila 180 godina postojanja
Full Article 2 minutes read

“Mala škola velikih pogleda“: OŠ Vladimira Nazora Budinščina proslavila 180 godina postojanja

Osnovna škola Vladimira Nazora Budinščina je 28. svibnja prigodnim programom bivših i sadašnjih učenika obilježila 180. godina svog postojanja.

Brojne okupljene u predvorju škole pozdravila je zamjenica župana Jasna Petek koja je ravnateljici Renati Kreber-Mikšaj uručila zahvalnicu, koju je Školi uz ovu veliku obljetnicu dodijelio župan Željko Kolar.

Ova škola djeluje već u tri stoljeća. Prolazile su godine i mijenjalo se mnogo toga, ali neke su stvari uvijek bile postojane – prvenstveno velika ljubav i entuzijazam učiteljica i učitelja koji su svojim učenicima i učenicama prenosili svoje znanje, iskustva i društvene vrijednosti kako bi postali dobri, čestiti i plemeniti ljudi. Poznavajući rad škole, danas sa sigurnošću mogu reći da Osnovna škola Vladimir Nazor njeguje prošlost, brine se o sadašnjosti, ali i s velikim marom gradi budućnost svih nas – rekla je zamjenica župana Jasna Petek te naglasila kako Krapinsko-zagorska županija, kao osnivač Škole, ulaže sredstva u poboljšanje materijalnih uvjeta rada te se posebno brine o radu s darovitim učenicima i teškoćama u razvoju.

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina zajedno s PŠ Hraščina broji 200-tinjak učenika. Nastavni proces se iz godine u godinu osuvremenjuje informacijsko-komunikacijskom tehnologijom i uključuje se u brojne domaće i međunarodne projekte.

 – Naša škola je mala škola velikih pogleda. Iza nas su brojni naraštaji učenika koji su se u ovoj školi intelektualno, emocionalno i duhovno pripremali za život, više stotina učitelja koji su iz generacije u generaciju predano, neiscrpno, hrabro i srčano težili oplemenjivanju mladih umova novim znanjima i iskustvima. Sa sigurnošću možemo reci da su učenici naše škole sve ovo vrijeme dobivali kvalitetna temeljna znanja za što uspješniji nastavak njihova školovanja na sljedećoj stubi obrazovne vertikale – poručila je ravnateljica Renata Kerber – Mikšaj te zahvalila svima koji su u proteklih 180 godina učenike i učenice pripremali za život i učili ih da budu dobri i čestiti ljudi.

sjever.hr 29.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.