Now Reading:
Krenule pripreme za 32. Zagorski gospodarski zbor, suorganizatori potpisali ugovore
Full Article 3 minutes read

Krenule pripreme za 32. Zagorski gospodarski zbor, suorganizatori potpisali ugovore

Pripreme za Zagorski gospodarski zbor u punom su jeku, pa su tako u srijedu u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije ugovore potpisali suorganizatori – Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Obrtnička komora KZŽ, HGK Županijske komore Krapina te Radio Kaj.

Župan Željko Kolar tim je povodom rekao kako je američki Financial Times Krapinsko-zagorsku županiju stavio na 6. mjesto kao najbolju mladu regiju za ulaganje.

– Glavni razlog zbog kojeg smo dobili to veliko priznanje su sadašnji investitori, sadašnji gospodarstvenici, sadašnji obrtnici koji rade na području Krapinsko-zagorske županije. Jedan od uvjeta je bio i rezultat tvrtki koje rade na području Krapinsko-zagorske županije – rekao je župan dodajući kako županija ima pokrivenost uvoza izvozom 180 posto.

Dodao je kako i Gospodarski zbor mora organizirati na visokoj razini.

– Ako se odazovu svi gospodarstvenici koji rade na području Krapinsko-zagorske županije, ako se odazovu svi obrtnici koji rade na području Krapinsko-zagorske županije, onda će ovo biti Gospodarski zbor, rekao bih, Hrvatske u malom. To će biti gospodarski zbor koji će pokazati svu snagu hrvatskog i zagorskog gospodarstva – rekao je Kolar.

Ove godine županija partner je Zagrebačka županija, a zbor će imati i međunarodni karakter s obzirom da će biti i izlagača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

– Na kraju, jedino je još potrebno veliki broj ljudi, posjetitelja, da dođe obići Zbor. Imati će što vidjeti, imati će što kupiti, a na kraju krajeva, dati će podršku domaćim proizvođačima – poručio je župan.

Zagorski gospodarski zbor održava se tijekom Tjedna kajkavske kulture, a kako je rekao gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović, pripreme za najvažniju krapinsku manifestaciju u punom su jeku, a upravo je Zagorski gospodarski zbor jedna od važnijih popratnih manifestacija.

– Zagorski gospodarski zbor je počeo prije 32 godine nekako skromno, ali kroz vrijeme se uvijek dopunjavao novim sadržajima, novim izlagačima, novim idejama i tako će biti i ove godine – rekao je Gregurović te pozvao sve poduzetnike i gospodarstvenike i obrtnike da se uključe i pokažu.

– To je jedna prilika da i građani vide što sve ovdje kod nas ima, što se sve proizvodi, što se sve može napraviti. Možda će se sklopiti i kakav novi posao – rekao je Gregurović te istaknuo kako su gospodarski rezultati na području županije sjajni.

Nenad Kučiš, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije rekao je kako je Zagorski gospodarski zbor postao najvažnija gospodarska manifestacija u Krapinsko-zagorskoj županiji.

– To je jako dobra prilika našim obrtnicima da predstave svoje usluge i proizvode i da pokažu koliko stalno napredujemo u poboljšanju naših proizvoda i usluga. Ove godine naši obrtnici pružiti će besplatne usluge šišanja, prezentirati ćemo umjetničke i tradicijske obrte te ćemo obrtnike, koji su položili majstorske ispite, isto prezentirati i dobiti će svoje majstorske diplome – rekao je Kučiš te dodao kako obrtnici svoje štandove imaju besplatno.

Predsjednik HGK-a Županijske komore Krapina, Anđelko Švaljek podsjetio je kako se Zagorski gospodarski zbor prošle godine preselio na novu lokaciju.

– Drago nam je da se, unatoč nekim rezervama, to pokazalo kao dobrim, a na nama je da ovu godinu pokušamo svi zajedno napraviti još bolje, kvalitetnije sadržaje i privući više publike i više interesa – rekao je Švaljek.

sjever.hr

29.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.