Now Reading:
I ove će se godine održati Varaždinska biciklijada, 23. po redu
Full Article 2 minutes read

I ove će se godine održati Varaždinska biciklijada, 23. po redu

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklistički klub ASI i Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, i ove će godine organizirati tradicionalnu – Varaždinsku biciklijadu.

Tradicionalna biciklijada bit će održana u subotu, 8. lipnja, povodom obilježavanja Svjetskog dana bicikla, 3. lipnja.

Bit će to 23. izdanje Varaždinske biciklijade koja se organizira s ciljem promocije bicikla kao ekološkog i atraktivnog gradskog prijevoznog sredstva i ukazivanja na potrebu poboljšanja biciklističke infrastrukture te na važnost poštivanja prometnih propisa i uvažavanja svih sudionika u prometu, osobito onih najranjivijih.

Biciklijada će u subotu početi okupljanjem i prijavama sudionika od 9 sati na Kapucinskom trgu, kada će biti organizirano i mjerenje šećera u krvi. Svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti na licu mjesta, bez plaćanja kotizacije.

Start 23. biciklijade će biti u 10 sati, a biciklisti će krenuti uz pratnju policajaca iz Postaje prometne policije Varaždin te djelatnika hitne medicinske pomoći.

Na biciklijadi mogu sudjelovati svi, jer kružna ruta duga oko 18 kilometara, nije zahtjevna.

– Cilj je da biciklijadu promoviramo kao obiteljsku, stoga i biramo jednostavnije rute koje mogu svladati svi – od najmlađih do osoba starije životne dobi – poručuju organizatori, podsjećajući pritom da je jedan od važnijih ciljeva Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, kao i Grada Varaždina, koji daje veliku podršku, razvoj rekreacije i poticanje građana na bavljenje sportskim aktivnostima.

Sudionici će se prvi put moći okrijepiti u Kućanu, kod osnovne škole, a nakon toga će biciklijada biti nastavljena prema Areni sve do cilja kod hostela/kafića „Stara vaga“, gdje će biti organizirano druženje uz besplatan topli obrok za sve sudionike, ali i biciklistički poligon za najmlađe u organizaciji BBK ASI.

Organizatori također podsjećaju da je za djecu mlađu od 16 godina obavezna zaštitna biciklistička kaciga.

sjever.hr

29.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.