Now Reading:
Gradonačelnica Cividini: Međimurje je prvo po broju udomiteljskih obitelji
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnica Cividini: Međimurje je prvo po broju udomiteljskih obitelji

U Čakovcu je u zgradi Scheier u utorak, 28. svibnja održan skup u čast snazi udomitelja povodom Nacionalnog dana udomitelja koji se obilježava 31. svibnja. Trenutno u Međimurju za djecu i odrasle osobe u udomiteljskom okruženju brine 113 obitelji, pružajući im zaštitu i osnažujući ih nakon teških životnih iskušenja.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini pozdravila je uzvanike i zahvalila udomiteljima što su djecu i odrasle ljude smjestili u svoje domove i postali njihova nova obitelj i oslonac.

– Međimurje je po broju udomiteljskih obitelji na prvom mjestu u Hrvatskoj te i na tom polju pokazujemo koliko smo bolji i drugačiji i ispred svoga vremena – istaknula je gradonačelnica.
Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Čakovec Alenka Bilić zahvalila je Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu na podršci, a svim udomiteljima Međimurja na doprinosu.

– U Međimurskoj županiji trenutno imamo ukupno 113 udomiteljskih obitelji, među kojima je 91 za djecu, te 22 obitelji za odrasle osobe. U udomiteljskim obiteljima ukupno je smješteno 320 korisnika, od kojih 249 djece, no u tom ukupnom broju 64 osobe su smještene prekobrojno, što znači da nam treba još obitelji koje bi se bavile ovim časnim zanimanjem – rekla je Alenka Bilić.

Skup je u ime Međimurske županije pozdravila pročelnica županijskog Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Maja Odrčić Mikulić.

– Iz uloge roditelja mnogi od nas znaju koliko prepreka treba svladati, te koliko puta treba nadmudriti život da bismo tu ulogu odigrali solidno, te vlastitoj djeci usadili vrijednosti koje smatramo važnima. Pogledamo li kroz to iskustvo u svijet udomiteljstva, u svijet gdje prvo treba zacijeliti rane, tek potom početi graditi samosvijest i duhovne orijentire za život, vidimo kakva je snaga u našim udomiteljima. Oni su svakoga dana i ruka podrške i zagrljaj utjehe, ali i nepresušni izvor energije za korak dalje – naglasila je Maja Odrčić Mikulić, čestitajući udomiteljima njihov dan.

Zavod za socijalni rad Čakovec dodijelio je na svečanosti povelje udomiteljima za niz godina upornosti i doprinosa.
Povelje su primili: Branka Bratinščak, Nada Martinjak, Karolina Muškinja i Vera Tabaček, zatim Slobodan Balog i Dejan Oršuš, Gordana Rodiger, Tatjana Trupković, Renata Dominić, Branka Bedić, Suzana Biškup, Jasminka Horvat, Marija Magdalenić, Doris Pintarić, Jasmina Pintarić, Jadranka Šegović, Marija Škiljo, Laura Trstenjak, Darko Grahovec, Boro Horvat, Marijan Knežević, Vesna Kovač, Marta Pintar, Dejan Štefičar i Danica Toplek, a za 20 godina bavljenja udomiteljstvom poveljom je nagrađena obitelj Sanimira Štefičara.

U zanimljivom prigodnom programu sudjelovali su Čakovečki mališani, Mažoretkinje Male Subotice, plesna skupina iz Osnovne škole Nedelišće i Leonardo Oršuš.


sjever.hr 29.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.