Now Reading:
185 godina školstva u Ivancu: Održana svečanost u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog
Full Article 2 minutes read

185 godina školstva u Ivancu: Održana svečanost u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog

U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec obilježen je Dan škole, ali i jubilarna 185. obljetnica školstva u Ivancu. Svečanim programom koji su izveli učenici bio je pun pjesme i plesa, ali i recitala.

Na svečanosti su uručeni pokloni najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima za postignuća u sportu i znanju na županijskoj i državnoj razini. Škola se ponosi nagrađenim školskim pjevačkim zborom te sportskim uspjesima muške šahovske ekipe, rukometaša, nogometaša, odbojkašica i skupine sportskog plesa. Ova priznanja potvrđuju još jednu uspješnu nastavnu godinu u dugoj povijesti škole.

Ravnatelj škole Damir Jagić istaknuo je kako je škola jedna od najuspješnijih u Varaždinskoj županiji i Hrvatskoj, a potom se zahvalio i cijelom školskom kolektivu na doprinosu u postizanju tog uspjeha.

Zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić prisustvovao je obilježavanju jubileja te se prisjetio i svojih školskih dana.

-Ono što vam mogu poželjeti jest da se na sljedećoj proslavi vidimo na otvorenom gradilištu u sklopu dogradnje škole – istaknuo je Friščić.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivanec i izaslanik varaždinskog župana Zdenko Đuras također se obratio učenicima i okupljenima te je naglasio kako će skorašnja dogradnja stvoriti bolji uvjeti za buduće naraštaje.

-Iza nas je već više uspješno realiziranih projekata u Osnovnoj školi Ivanec- dodao je Đuras.

sjever.hr 29.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.