Now Reading:
U Maloj Subotici usklađeni novi koeficijenti za plaće djelatnike vrtića
Full Article 2 minutes read

U Maloj Subotici usklađeni novi koeficijenti za plaće djelatnike vrtića

Odluka o prihvaćanju novih koeficijenata za obračun plaća djelatnica i djelatnika Dječjeg vrtića Potočnica koju je donio načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc značit će usklađivanje plaće zaposlenika s odredbama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju što ističe važnost ulaganja u predškolski i školski odgoj kao prioritet općine.

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u općini trenutno je dogradnja Dječjeg vrtića Potočnica koji je sufinanciran kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Radovi su već započeli i očekuje se da će biti završeni u roku od šest mjeseci.

Dogradnjom će se osigurati dva nova boravka što će značajno smanjiti liste čekanja i omogućiti mještanima adekvatan smještaj djece u vrtiću. Na temelju novog modela fiskalne održivosti vrtića Vlade RH smanjen je iznos koji roditelji plaćaju za boravak djece u vrtiću Potočnica, a dobrim planiranjem proračuna omogućeno je povećanje plaća djelatnika bez dodatnog opterećenja za roditelje ili općinski proračun rekao je načelnik Škvorc.

-Za napredak zajednice nije dovoljno ulagati samo u infrastrukturu nego je potrebno ulagati i u ljude i samu kvalitetu rada i usluga, što smo ovim dogovorom to i pokazali. Djelatnici dječjeg vrtića svojim su dobrim radom to i zavrijedili – istaknuo je načelnik Škvorc.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Potočnica zajedno s predsjednikom Mladenom Lackovićem i ravnateljicom Dječjeg vrtića Martina Tkalčec podržalo je ovu odluku.

sjever.hr 28.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.