Now Reading:
Šareni i veseli MUF i ove godine ulice Stubaka pretvara u centar događanja: Očekuju vas koncerti Teške industrije, Giuliana i Gustafa, predstave, ulični performeri te puno sadražaja za djecu
Full Article 4 minutes read

Šareni i veseli MUF i ove godine ulice Stubaka pretvara u centar događanja: Očekuju vas koncerti Teške industrije, Giuliana i Gustafa, predstave, ulični performeri te puno sadražaja za djecu

Stubaki ponovno pričaju jednu lijepu priču, a povod je Mali ulični festival koji će se šestu godinu za redom održati od 7. do 9. lipnja i donijeti neočekivanu dozu smijeha, iznenađenja i veselja.

Općina Stubičke Toplice, Radno tijelo za turizam i promidžbu Općine i TZ Stubičke Toplice, s ponosom su predstavili što će se odvijati na ovom veselom i šarenom festivalu.

Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak je rekao kako mu je drago da su kroz proteklih pet godina stvorili festival koji je postao klasik, ne samo u Zagorju nego i šire.

 – Ljudi tijekom cijele godine ispituju kad će novi MUF i tko će nastupiti, što je najbolja potvrda da radimo dobro. Jedva čekamo sljedeći vikend i novo, šesto izdanje Malog uličnog festivala koji je prije dvije godine dobio i nagradu Simply the best, za najbolji festival u svojoj kategoriji – istaknuo je načelnik Beljak i dodao kako ima sadržaja za sve, od najmlađih do najstarijih.

Ove godine posebno nas veseli dio u parku. Bit će postavljen videozid gdje će se prikazivati animirani filmovi za djecu, jer svake godine nastojimo nečim novim nadograditi festival. Ovo je velika prilika za promociju ne samo Stubičkih Toplica nego i Zagorja, prilika i našim OPG-ovima da predstave svoje proizvode i da probaju unovčiti ono zašto rade cijelu godinu – naglasio je Beljak i sljedećeg vikenda pozvao sve u Stubake. 

Predsjednik Radnog tijela za turizam i promidžbu Općine Filip Poštek kazao je da MUF na ulice Stubaka i ove godine donosi šarenilo boja, okusa, mirisa i dobre zabave, te događaje koji uveseljavaju prolaznike te najavio program.

Posjetitelje i ove godine očekuju atraktivni koncerti, ulični zabavljači, kazališne predstave, izuzetno bogata ugostiteljska ponuda, razne radionice, kino na otvorenom, lunapark i bogat program za naše najmlađe. Čitave Stubičke Toplice postaju jedna velika pozornica na kojima će se održavati nešto više od 50 sati programa, kroz tri festivalska dana – pojasnio je Poštek.

Festival počinje u petak, kada će nastupiti i Rajko Suhodolčan i Kvartet Gubec, a tu je i stand up nastup Vlatka Štampara, te nakon toga koncert Teške industrije u centru mjesta.

– U subotu u Parku Maksimilijana Vrhovca nastupa Ivana Kindl, te Moruzgva teatar s predstavom “Prekid preko veze“, a kasnije u centru mjesta nastupa Guliano. U subotu i nedjelju prijepodne su i standardne radionice za djecu. U nedjelju poslije podne nastupit će Teatar Exit s predstavom “Kako misliš mene nema“, a tu je i koncert Gustafa u centru – napomenuo je Poštek i izuzetno ga veseli što je MUF postao motiv dolaska turista u Stubake, a samim tim i važan promotor Hrvatskog zagorja na turističkoj karti Hrvatske.

Zaštitno lice festivala i ove je godine Adam Končić u ulozi Gospona Stubaka, čelnog čovjeka ove popularne manifestacije.

– Ta tri dana bit ću prisutan na ulicama i parkovima Stubičkih Toplica, ali i na dvije pozornice koje su pozicionirane u parku Maksimilijan, odnosno na Bosnarovom trgu u centru. Već treću godinu imamo spreman i jedan bicikl s kojim ću sve to skupa na vrijeme i obaviti. Ponudit ćemo puno toga i za vaše najmlađe i to je ono što vas možda može najviše privući u naše Stubake – kazao je Končić.

Na rasporedu su i dvije jake predstave, jedna je Moruzgva teatra s njihovom novom predstavom “Prekid preko veze”, koju je režirao Krešimir Dolenčić, u kojoj igraju Matija Šakoronja, Petra Kurtela i sve popularniji Filip Detelić.

– Druga predstava koja već punih 17 godina puni dvoranu Exita i sve one prostore gdje gostuju uspješni dvojac Amar Bukvić i Filip Juričić, s predstavom “Kako misliš mene nema” – zaključio je Adam Končić.

sjever.hr 28.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.