Now Reading:
Od Lepoglave do Ludbrega: Hrvatska baština u fokusu europskih izbora
Full Article 2 minutes read

Od Lepoglave do Ludbrega: Hrvatska baština u fokusu europskih izbora

Proteklog vikenda, Krunoslav Lukačić obišao je nekoliko ključnih lokacija istražujući bogatu kulturnu baštinu i prirodne ljepote koje sjever Hrvatske nudi, ističe se u priopćenju HNS-a Varaždinske županije.

Posjet općini Mali Bukovec i selu Sveti Petar bio je prilika za dijalog o očuvanju tradicije i poticanju lokalnog gospodarstva.

U Ludbregu, poznatom kao “centar svijeta”, raspravljalo se o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU-a i njenom utjecaju na razvoj poljoprivrede, s posebnim fokusom na Ludbreški hren, 48. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije. Ovaj proizvod, koji je ponos regije, primjer je kako lokalni proizvodi mogu postati prepoznatljivi simboli naše predanosti očuvanju kulturne baštine.

Grad Lepoglava, s vulkanom Gaveznica kao središnjom točkom, pokazao je svoj potencijal kao turistička destinacija, a nadolazeći projekt posjetiteljskog centra Gaveznica obećava još veću posjećenost i prepoznatljivost.

U Donjoj Dubravi, susret s lokalnim poduzetnicima bio je prilika za razgovor o izazovima i potrebama malih i srednjih tvrtki. Ova interakcija naglasila je važnost podrške poduzetništvu kao temelju za rast i razvoj lokalne zajednice.

Zajedno možemo graditi bolju budućnost za sve nas – zaključio je Lukačić, pozivajući sve da svojim glasom Fairplay listi pod rednim brojem 9, glasajući za kandidata broj 10, doprinesu promjenama koje žele vidjeti.

sjever.hr
28.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.