Now Reading:
Objavljena prognoza za produženi vikend i nije baš bajna: Bit će sunca, ali i pljuskova s grmljavinom
Full Article 2 minutes read

Objavljena prognoza za produženi vikend i nije baš bajna: Bit će sunca, ali i pljuskova s grmljavinom

Na opće razočaranje tzv. spajača, u četvrtak, 30. svibnja obilježit ćemo Dan državnosti Republike Hrvatske i Tijelovo koji ove godine „padaju” na isti dan. No mnogo je onih koji će u petak uzeti godišnji, pa će tako ipak imati priliku da uz svega jedan potrošeni, imaju čak četiri dana odmora.

Ako je vjerovati prognostičarima, vrijeme u drugom dijelu tjedna neće biti baš povoljno za boravak i aktivnosti na otvorenom, no na kraju bi se ipak moglo proljepšati.

DHMZ je objavio da nam druga polovica tjedna donosi promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima te da će biti nestabilno. Mjestimična kiša, nerijetko i u obliku pljuskova s grmljavinom, moguće i obilnijih, bit će češća u četvrtak i petak. Temperatura zraka na moru bez veće promjene, dnevna na kopnu u petak malo niža, odnosno oko 22 °C.

Kiša je u središnjoj Hrvatskoj moguća i tijekom subotnjeg jutra, odnosno prijepodneva, ali bi se u nastavku dana trebalo razvedriti. Najviša dnevna temperatura kao i u petak, oko 22 stupnja.

Lijepo vrijeme bez oborina trebalo bi se nastaviti i u nedjelju, uz blagi porast temperature, pa bismo posljednjeg dana tjedna mogli uživati u suncu i ugodna 24 °C.

sjever.hr/meteo.hr
28.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.