Now Reading:
Održana “Ruža Zagrebačke županije”, nagrađeno 18 laureata, posebna nagrada Nikolini Brnjac
Full Article 3 minutes read

Održana “Ruža Zagrebačke županije”, nagrađeno 18 laureata, posebna nagrada Nikolini Brnjac

U Centru za posjetitelje u Velikoj Gorici održana je svečana dodjela nagrada „Ruža Zagrebačke županije“ u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije. Događanje je okupilo brojne istaknute uzvanike, slaveći rast i uspjeh turističke destinacije koja bilježi značajan porast broja noćenja. U okviru ovogodišnje dodjele nagrađeno je čak 18 zaslužnih laureata.

– Ove nagrade simboliziraju našu posvećenost izvrsnosti i inovaciji u turizmu stavljajući segment održivosti među ključne kriterije. Svaki od nagrađenih dionika dao je izniman doprinos razvoju i promociji Zagrebačke županije kao vrhunske turističke destinacije. Njihova predanost i trud inspiracija su svima nama i pokazuju kako zajednički rad može rezultirati izvanrednim postignućima. Ponosna sam na sve dobitnike i na sve one koji svojim radom i entuzijazmom kontinuirano podižu standarde naše turističke ponude – istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije

Nagrade u kategoriji održivog turizma osvojili su Cantilly Garden Restaurant, prepoznat po svojoj ekološki osviještenoj ponudi Vina Bedekovich, koja kontinuirano promovira održivu vinogradarsku praksu. U kategoriji inovativnih proizvoda i usluga nagrađeni su Santa Domenica Trifecta Weekend 2023, prva Spartan utrka u Hrvatskoj koja je privukla brojne zaljubljenike u avanturistički turizam, te HoTur obrt za usluge, koji svojim inovativnim pristupom unapređuje turističku ponudu.

Obitelj Ivančić, vlasnici Restorana Ivančić i manifestacija „Štruklijada, štrudlijada i kestenijada“ odnijeli su nagrade u kategoriji eno-gastro turizma zahvaljujući svojim iznimnim gastronomskim ponudama koje promoviraju lokalne specijalitete. U kategoriji smještajnih objekata, nagrade su dobili Villa Cesarica, prepoznata po luksuznom i autentičnom smještaju, te Feel Good, objekt koji svojim uslugama i udobnošću osigurava nezaboravan boravak gostima.

Samoborske ugostiteljske legende Mirko Šintić i Matilda Mihaela Purić pokazali su tradiciju i kvalitetu Samobora kao turističke destinacije. Nagrade za društveno odgovorno poduzetništvo osvojili su Naftalan kozmetika – Ivalan Terme d.o.o. i Hrvatska pošta.

Posebna nagrada za doprinos razvoju kontinentalnog turizma te razvoja turizma u smjeru održivosti, dodijeljena je donedavnoj ministrici turizma i sporta dr. sc. Nikolini Brnjac, koja se zahvalila u ime svih nagrađenih.

-Svjesni smo da nema cjelogodišnjeg turizma bez razvoja kontinentalnog turizma. Kontinentalni turizam ima itekako što za ponuditi i doprinijeti cjelokupnom održivom turizmu Republike Hrvatske i upravo zato smo veliku pažnju i značajna sredstva u mojem mandatu usmjerili u investicije u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Naš kontinentalni dio jednako je važan kao i naša obala, a nerijetko nudi mir koji je sve više glavni motiv prilikom odabira destinacije za odmor. Upravo to nudi Zagrebačka županija. Čestitam svim ostalim dobitnicima nagrada – rekla je bivša ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Konjičkom klubu Trajbar Team dodijeljena je posebna nagrada za doprinos aktivnom turizmu, PUB-u Cubismo za jedinstveni ugostiteljski koncept, Mon Ami za izvrsnu uslugu i inovativnost, te „Green silence vili“ za promicanje održivog turizma i očuvanje okoliša kao i Ivani Belošević, vlasnici Pekare Cipov iz Buševca.

Za glazbeni ugođaj pobrinule su se talentirane Jane, koje su svojom izvedbom oduševile prisutne goste, dodatno uveličavši večer.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
27.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.