Now Reading:
Muška ekipa DVD-a Konjščina osvojila prvo mjesto na 23. Kupu grada Zaboka
Full Article 2 minutes read

Muška ekipa DVD-a Konjščina osvojila prvo mjesto na 23. Kupu grada Zaboka

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Zaboka i članica DVD-a Gubaševo te DVD-a Pavlovec, na sportskom centru NK Đalski održan je 23. Kup grada Zaboka.

Radi se o tradicionalnom Kupu koji se svake godine održava u svibnju, mjesecu zaštite od požara.

Ukupno je nastupilo 14 ekipa u četiri kategorije, najzanimljivije je bilo u kategoriji muški A gdje je nastupilo šest ekipa, a pobjedu je odnijela mlada ekipa iz DVD-a Konjščina.

Voditelj ekipe DVD-a Konjščina Dinko Sugnetić rekao je da ih je u ekipi bilo devet, a radilo se o natjecanju u spajanju usisnog voda i navali prema naprijed.

Zapravo je riječ o brzinskoj vježbi koja se radi bez vode, a bitna je brzina i velika preciznost. Ima jako puno detalja i suci mogu naći greške stvarno svugdje, sve mora biti po vatrogasnoj zapovijedi, od stavova i pokreta, pa do najsitnijeg detalja – naglasio je Sugnetić.

Osvrnuo se na to kako je samo natjecanje bilo dobro organizirano, a sudjelovale su zagorske ekipe iz okolice.

Sve je išlo po rasporedu, suci su bili korektni, a imali smo i veliku podršku od susjednih DVD-ova i zasluženo smo osvojili prvo mjesto. Kao voditelj moram nahvaliti svoju ekipu, izuzetno sam zadovoljan njihovim radom, imali smo veliku prednost u vremenu, u odnosu na druge ekipe i sve smo napravili bez greške – pojasnio je voditelj ekipe DVD-a Konjščina.

Sugnetić je dodao kako se marljivo spremaju i za županijsko vatrogasno natjecanje koje će se održati 22. lipnja.

Ponosni smo da možemo predstavljati našu općinu na natjecanjima u županiji i diljem Hrvatske – zaključio je Sugnetić.

Odličnu suradnju s DVD-om ima i načelnica i saborska zastupnica Anita Curiš Krok, koja podržava njihov rad te odlaske na razna natjecanja u kojima postižu vrhunske rezultate.

sjever.hr 27.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.