Now Reading:
IZDANO UPOZORENJE Nova promjena vremena: pljuskovi, grmljavina, bura…
Full Article 2 minutes read

IZDANO UPOZORENJE Nova promjena vremena: pljuskovi, grmljavina, bura…

Za danas nema posebnih upozorenja, ali za sutra je DHMZ izdao žuto upozorenje za Zagrebačku, Karlovačku i Gospićku regiju zbog izraženih pljuskova s grmljavinom. Također, zbog jake bure izdano je žuto upozorenje za Kvarner, Kvarnerić i Velebitski kanal.

Kako prenosi Jutarnji list, od utorka do četvrtka očekuje nas promjenjivo vrijeme s povremenom kišom, dok se za četvrtak predviđaju pljuskovi. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), Hrvatska će u ponedjeljak imati djelomično sunčano vrijeme uz pretežno sunčano na Jadranu. Međutim, u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije u poslijepodnevnim satima može doći do lokalnih pljuskova i grmljavina.

Vjetar će biti slab, na Jadranu umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, dok će uz obalu ujutro puhati bura. Najviše dnevne temperature zraka biti će između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

U utorak nas očekuje djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana, a pljuskovi mogu biti izraženiji. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, dok će na Jadranu puhati jugozapadni vjetar, a navečer na sjevernom dijelu bura. Najniže temperature zraka bit će od 9 do 13 stupnjeva, na Jadranu od 15 do 18, dok će najviše dnevne temperature biti između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva, piše Jutarnji list.

sjever.hr/jutarnji.hr
27.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.