Now Reading:
Grad Čakovec i drugu godinu zaredom nagradio uspješne učenike osnovnih škola i njihove mentore
Full Article 4 minutes read

Grad Čakovec i drugu godinu zaredom nagradio uspješne učenike osnovnih škola i njihove mentore

Grad Čakovec stavlja obrazovanje svojih najmlađih stanovnika na prvo mjesto. To se ogleda u brojnim programima i inicijativama koji se provode uz financijsku potporu grada, a sve s ciljem da se učenicima osigura kvalitetno i suvremeno obrazovanje.

Tako je i ova svečanost dodjele nagrada u sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca na kojoj se u Zgradi Scheier okupio 31 učenik i 15 njihovih mentora naglasila važnost ulaganja u obrazovanje kao ključni faktor razvoja zajednice koja prepoznaje i nagrađuje trud i uspjeh učenika.

– U ovoj školskoj godini, kao i svim prethodnima pokazali ste izuzetnu motiviranost za učenje što se i dokazali osvajanjem jednog od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama. Drago mi je što ste na taj način promovirali sebe, svoje znanje, te škole i grad iz kojeg dolazite. Čestitam i Vašim mentorima, jer i oni su zaslužni za vaš uspjeh, jer su vas vodili u učenju, poticali vas te vam bili podrška dok je bilo najteže – rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pa dodala:

– Biti među najboljima u zemlji nije mala stvar. Osim što naravno pokazuje da se vašim znanjem možete ravnopravno nositi s vršnjacima iz cijele zemlje, pokazuje i da mi ovdje u Čakovcu imamo kvalitetne učitelje i odličan sustav osnovnoškolskog obrazovanja. Želim vam da na krilima ovog uspjeha, nastavite s predanim učenjem i radom te pohađanjem izvannastavnih aktivnosti. Nadam se kako će vam i ovi pokloni biti poticaj te svojevrsna poruka da se znanje i učenje isplate. Mentorima, učiteljima i svima zaposlenim u našim školama hvala za vrijeme i trud koji ulažu u našu djecu, odnosno našu budućnost – kazala je Cividini.

Ravnatelj I. OŠ Čakovec Siniša Stričak zahvalio u ime svih nagrađenih

U prisustvu učenika i mentora, ravnatelja, djelatnika u obrazovanju te roditelja, prijatelja i predstavnika obitelji nagrađenih, uime svih prisutnih riječima zahvale obratio se ravnatelj I. OŠ Čakovec Siniša Stričak.

– Prije svega hvala gradonačelnici Ljerki Cividini i Odjelu za društvene djelatnosti Grada Čakovca što su prepoznali važnost i uspjeh naših učenika pred kojima je po svim ovim ostvarenim rezultatima svjetla budućnost. Hvala vam i preporučujemo se i sljedeće godine, vjerujem s još većim brojem izvrsnih učenika – poručio je Stričak.

Podršku ovom projektu Grada i nagrađivanju učenika koji su ostvarili vrhunske rezultate, ali i daljnjoj suradnji dala je svojim dolaskom i Mia Mandić, savjetnica za nastavu stranih jezika iz Odjela prodaje i marketinga Profila Klett, podržala ovakav vid nagrađivanja izvrsnosti donacijom dijela nagrada za mentore i iskoristila priliku da istakne Čakovec kao primjer u obrazovanju.

– S Čakovcem usko surađujemo na nekoliko vrijednih projekata, jedan od njih je onaj Oxfordove knjižnice koja je dostupna čakovečkim školarcima. Ono što svima u ovoj prilici mogu poručiti je da možete biti izrazito sretni jer imate priliku živjeti i obrazovati se u gradu koji ulaže velike napore u moderniziranje svog odgojno – obrazovnog sustava. I to daje rezultate – rekla je Mandić i čestitala svima prisutnima Dan Grada Čakovca.

U narednim godinama možda će za prijem svih nagrađen biti potreban i veći prostor

– Sudeći po broju vas koji ste bili uspješni na državnoj razini, pa i međunarodnoj razini, trebat ćemo i u idućem proračunu predvidjeti veće iznose za nagrade, ali i veći prostor za ovakvu svečanost znanja i uspjeha mladih ljudi kojima se Čakovec ponosi – zaključila je svečanost gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

U glazbenom dijelu programa kojeg su i ove godine osmislili učenici i profesori Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec sudjelovali su nagrađeni učenici: Filip Furdi, 3. razred tube čiji je mentor Andrija Šafran i uz klavirsku pratnju Marije Dolores Grabant, zatim Lovro Bermanec 4. razred klavira uz mentoricu Dolores Košćak i Leonardo Reich, 6.razred saksofona uz mentora Maria Jageca i klavirsku pratnju Marije Dolores Grabant.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
27.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.