Now Reading:
Alida Jerković iz Srbije i Riječanin Damir Baković pobjednici 1. Memorijalnog međunarodnog turnira „Tomislav Benčić“ u Zaboku
Full Article 2 minutes read

Alida Jerković iz Srbije i Riječanin Damir Baković pobjednici 1. Memorijalnog međunarodnog turnira „Tomislav Benčić“ u Zaboku

Protekle subote u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku, Crossminton club Zabok organizirao je međunarodni memorijalni turnir u crossmintonu pod nazivom 1st Memorial International Tournament “Tomislav Benčić” u spomen na prerano preminulog osnivača, predsjednika, trenera i igrača Crossminton cluba Zabok.

Ovo je ujedno i četvrti međunarodni turnir u crossmintonu koji se boduje sa 250 bodova na svjetskoj rang ljestvici u crossmintonu, a okupio je 41 natjecatelja sa licencom međunarodne organizacije u crossmintonu – ICO International Crossminton Organization.

Uz hrvatske igračice i igrače crossmintona, nastupili su i natjecatelji iz Slovenije, Srbije, Mađarske i Švedske koji su se natjecali u 10 pojedinačnih kategorija i dvije kategorije parova.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Zaboka, International Crossminton Organization i Speedminton-a, a otvorio ga je predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Črnjević.

Zapažene uspjehe postigli su natjecatelji jedinog zagorskog kluba. Klub organizator i domaćin nastupio je sa 12 igrača te je bogatiji za zlato Luke Leža u kategoriji djece do 12 godina, srebro Željke Benčić u kategoriji žena iznad 40 godina te tri brončane medalje: Brankica Vinković u kategoriji žena iznad 50 godina, Tomislav Šimag u kategoriji muški iznad 40 godina i Adrian Benčić u kategoriji dečki do 16 godina.

Osim pojedinačnih kategorija, Tomislav Šimag sa Damirom Bakovićem iz Speed Sharks Opatija u Open parovima podijelio je treće mjesto sa slovenskim igračicama Bervar i Župevc.

U najjačim kategorijama, Open za žene i muške zlatne medalje su pobjedama nad svim protivnicima osvojili Alida Jerković iz Srbije i Riječanin Damir Baković.

sjever.hr

26.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.