Now Reading:
OREHIJADA Najbolju orehnjaču napravila je Vera Rost, čestitao i župan Posavec
Full Article 2 minutes read

OREHIJADA Najbolju orehnjaču napravila je Vera Rost, čestitao i župan Posavec

“Orehijada – festival oreha i sega kaj kcoj ide” održava se od 2014. godine u organizaciji Općine Orehovica i Kulturno umjetničkog društva Fijolica stoga je ove godine priređen pravi jubilej.

Organizatori su se i ove godine potrudili da se mnogobrojni mještani i gosti uvjere zašto grb i zastava Općine Orehovica na sebi nose, kao simbol, plod oraha koji je vezan uz povijest općine.

Tako je ove subote u cjelodnevnom programu upriličeno predstavljanje lokalnih proizvoda i ručnih radova domaćih OPG-ova i udruga koje se bave rukotvorinama. I ove godine birala se „najfineša orehnjača, najbolši orehovec i najlepši kolač“.

Mimohodom kroz Orehovicu u pratnji Zrinske garde, limene glazbe, mažoretkinja iz Male Subotice te djece predškolske skupine Osnovne škole Orehovica otvoren je i Međunarodni susret folklornih društava.

U povodu 10.godine, velikog jubileja Orehijade, u središnjem parku članovi KUD-a Fijolica posadili su sadnicu oraha – kao simbol trajnosti, rasta i povezanosti s prirodom, a okupljene je pozdravio i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Najbolju orehnjaču spremila je Vera Rost, najljepši kolač na oko je kolač Ane Kolar, najbolji orehovec spremila je Jasna Kampuš, Nada Gombar dobila je nagradu za najdeblji orah, dok je posebnu nagradu za najkreativniju orehnjaču i najbogatiji nadjev dobio KUD Zdenčina.

sjever.hr

26.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.