Now Reading:
U Varaždinskim Toplicama otvoren Hotel Bernarda s ponudom kakvu nema ni jedan drugi hotel u Hrvatskoj. Na otvorenju bio i premijer Plenković
Full Article 6 minutes read

U Varaždinskim Toplicama otvoren Hotel Bernarda s ponudom kakvu nema ni jedan drugi hotel u Hrvatskoj. Na otvorenju bio i premijer Plenković

Tvrtka Bernarda Nova u subotu je u Varaždinskim Toplicama otvorila novi moderan objekt – Hotel Bernarda, investiciju vrijednu ukupno više od osam milijuna eura, a svečanom otvorenju hotela s četiri zvjezdice prisustvovao je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Drago mi je da je uz ovaj vaš hotel u samom središtu Varaždinskih Toplica Specijalnoj bolnici Minerva nedavno dodijeljeno 17 milijuna eura, što je također doprinos razvoju destinacije upravo po onome po čemu je itekako poznata, a mi smo prošle godine otvorili Nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježničke moždine. Uz vašu tradiciju, termalne vode, uz baštinu još od rimskog doba, Varaždinske Toplice daju poseban pečat Varaždinskoj županiji i cijelom sjeveru Hrvatske koji se sjajno razvija kao sveučilišno, kulturno i povijesno središte, s ogromnim naglaskom na gospodarstvo i turizam – istaknuo je premijer Plenković te dodao kako je vidio podatke da ovdje rastu i dolasci i noćenja, pa vjeruje i prihodi.

Podsjetio je da su u zadnjih osam godina, u dva mandata,  kada je riječ o turizmu, a govorio je samo o prihodima, 2016. imali 8,1 milijardi eura prihoda od turizma, a prošla godina je završila s 14,6 milijardi eura prihoda i to je povećanje od 80 posto.

 – Dolasci i noćenja su nam u rangu od 20 milijuna dolazaka i 110 milijuna noćenja i takav multiplikator u odnosu na broj stanovnika kakav ima Hrvatska, a to je puta pet, nema niti jedna druga turistička destinacija na Sredozemlju. To znači da smo u pogledu turizma koji u gospodarskom smislu povezanim djelatnostima, donosi nešto više od 20 posto hrvatskoga BDP-a, itekako na dobrom putu. Temeljem informacija ministra Glavine i Hrvatske turističke zajednice, predsezona je bila sjajna, bolja nego prošle godine, a opće ozračje je takvo da bi i ova godina trebala biti sjajna destinacija u pogledu turizma – napomenuo je Plenković.

Posebno ga veseli naša orijentacija, da nastave što je više moguće balansirati turizam u kontinentalnom dijelu Hrvatske s onim što se zbilo u sedam priobalnih županija i misli da sve više i više uspijevamo privući goste i turiste u one dijelove Hrvatske koji nisu nužno na prekrasnoj hrvatskoj obali.

 – Zbog toga smo u okviru NPOO-a nastojali jedan veliki dio sredstava, uz puno angažmana i tumačenja prema Europskoj komisiji alocirati upravo za turizam i najveći dio investicija je išao prema kontinentalnom turizmu i to je bio potez države, da kapitaliziramo turizam upravo u onim područjima gdje smatramo da je određena pomoć bila potrebna, a vaša investicija gospođo Cecelja, koja je u potpunosti privatna pokazuje tu snagu, energiju i moć stvaranja ovako prekrasnog hotela, u sjajnoj destinaciji na temelju vlastitih sredstava poslovnog plana investicija i sve na temelju proizvodnje kreveta i krevetnih sustava i nadaleko poznatih madraca – završio je premijer Plenković.

Novootvoreni hotel ima 27 soba, a sadrži finsku, tursku i infracrvenu saunu, slanu sobu, balneo kupke te unutarnji i vanjski bazen. Uz to, dodatni sadržaji su restoran, pizzerija i još dodatnih 20 smještajnih jedinica. Kako ističe vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda Cecelja, fizikalna terapija ima značajno mjesto u Wellness centru, a u ponudi je i pilates studio.

Kako je rekla Cecelja, velika želja za obnovom njezina grada stvorila se još 2015. godine.

Prije skoro deset godina shvatila sam da se vizura Varaždinskih Toplica mora promijeniti. U periodu do 2018. skupljali smo podatke, kupovale su se stare i oronule kuće, radila se studija o prihvatljivosti te se konačno 2018. godine i krenulo u realizaciju naše zamisli. Nakon mnogih problema došli smo do trenutka otvaranja hotela s četiri zvjezdice sa suvremenim sadržajem, kao što je wellness s finskom, turskom i infracrvenom saunom te slanom sobom, fizikalnim tretmanima, a sve uz upotrebu termalne vode. Osim toga, nudimo i specijalni program pilatesa po basi sistemu – kazala je Cecelja.

Dodala je kako raspolaže informacijom da je Hotel Bernarda prvi hotel u Republici Hrvatskoj s takvom rekreacijskom ponudom.

Smatram da je ovo otvorenje Hotela veliki plus, odnosno veliki zamašnjak razvoju turizma ne samo Varaždinskih Toplica i Varaždinske županije, nego i cijelog kontinentalnog turizma – poručila je Cecelja.

Dodajmo da je prilikom realizacije ovog projekta korišten kredit od tri milijuna eura, a ostalo je pokriveno iz vlastitih sredstava.

Svečanosti je prisustvovao i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je rekao da je Grad Varaždinske Toplice, kao u bajci, dugi niz godina bio uspavana ljepotica koja se budi.

Ovih zadnjih nekoliko godina uloženo je mnogo novca, truda i ljubavi za ovaj grad, a realizirani su brojni projekti na koje su građani Varaždinskih Toplica, ali i Varaždinske županije čekali deset, dvadeset godina – kazao je Stričak.

Dodao je da Varaždinska županija uz pomoć Vlade RH ulaže ne samo u razvoj zdravstvene infrastrukture, već i u razvoj zdravstvenog turizma jer je želja da Varaždinske Toplice budu centar zdravstvenog turizma Republike Hrvatske.

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju otvoren je Nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine vrijedan 18,4 milijuna eura, od čega je 11 milijuna bespovratnih EU sredstava, koji predstavlja novu kvalitetu zdravstvene usluge. Za rekonstrukciju hotela Minerva i bazena u Varaždinskim Toplicama odobreno je bespovratnih 17,1 milijun eura, a cilj ulaganja je pretvoriti Minervu u hotel s četiri zvjezdice – podsjetio je Stričak.

Istaknuo je da će, kada se sve zbroji, ukupna ulaganja u Specijalnu bolnicu iznositi oko 56 milijuna eura.

Uz to, zahvaljujući privatnim investitorima, u ovom slučaju Bernardi Cecelji, rođenoj Topličanki koja je uvidjela koji se ogromni potencijal krije u modernom lječilištu najstarijih toplica na ovim prostorima i njenom ulaganju, Varaždinske Toplice postat će biser hrvatskog zdravstvenog turizma – zaključio je župan Anđelko Stričak.

Zadovoljstvo novim hotelom nije krila ni gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

– Čestitam našoj velikoj, uspješnoj poduzetnici Bernardi Cecelji na novootovorenom Hotelu Bernarda. Ponovo svjedočimo rezultatima njezina izuzetnog truda i energije koju ulaže u svaki segment svojega rada, a ovaj put rezultat je hotel s ponudom kakvu nema ni jedan drugi hotel u Hrvatskoj. To je zaista velika stvar za kontinentalni turizam, a pogotovo za Varaždinske Toplice, dobili smo novi turistički adut koji će u naš grad privući još više posjetitelja – kazala je gradonačelnica Ratković.

Na otvorenju su bili i ministri Damir Habijan i Tonči Glavina, državni tajnik Zdravko Tušek, međimurski župan Matija Posavec te EU parlamentarka Sunčana Glavak.

Objekt je blagoslovio biskup u miru Josip Mrzljak.

s.kalajdžija/sjever.hr 25.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.