Now Reading:
Dan otvorenih vrata Vatrogasne zajednice grada Krapine: Vatrogasci pokazali novu i modernu opremu s kojom raspolažu, mališani uživali u raznim igrama i zip line-u
Full Article 3 minutes read

Dan otvorenih vrata Vatrogasne zajednice grada Krapine: Vatrogasci pokazali novu i modernu opremu s kojom raspolažu, mališani uživali u raznim igrama i zip line-u

Kod Osnovne škole “Ljudevit Gaj” u Krapini održava se Dan otvorenih vrata Vatrogasne zajednice grada Krapine. 

Povod je obilježavanje 30. obljetnice osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Krapine koju su VZGK i JVP željele obilježiti na poseban način, prikazom opreme kojom raspolažu i raznim igrama za djecu. 

Na obilježavanju je bio i gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović koji je čestitao Vatrogasnoj zajednici grada Krapine na organizaciji Dana otvorenih vrata gdje se pokazuje oprema i tehnika i gdje se vidi koliko su sve službe uključene u sustav civilne zaštite.

 – Ovdje se vidi koliko su zaštita i spašavanje napredovale unatrag nekoliko godina. Vidi se koliko je tu nove, moderne opreme, koje recimo prije 10-ak i više godina nije bilo. Također, ovo je prilika da i sugrađani vide što sve naši vatrogasci, ali i druge žurne službe posjeduju, da vide tko ih štiti – istaknuo je Gregurović i dodao da je ovo svakako prilika, da kroz igre za najmlađe koje su organizirane, potaknemo našu djecu.

Želimo da se uključe u sustave zaštite i spašavanja jer badava nam sva tehnika i sva najmodernija oprema, ako je neće imati tko primjenjivati. To je idealna prilika da netko od njih dobije volju da se učlani u vatrogasce ili da možda krene prema nekim drugim žurnim službama. jer su oni ti koji će nas u budućnosti štititi – završio je gradonačelnik Krapine.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Vjekoslav Kranjčec rekao je kako su se okupili povodom obilježavanja mjeseca zaštite od požara.

Organizirali smo Dane otvorenih vrata i našim građanima smo predstavili sve žurne službe tako da su tu s nama i hitna pomoć, civilna zaštita, HGSS, Crveni križ i policija. Želimo pokazati s čime djelujemo i koju opremu koristimo u pomaganju sugrađanima koji su u nevolji. Jako nam je drago što se ovdje okupilo jako puno djece i nadamo se da će ih još više doći jer smo ovdje danas cijeli dan – naglasio je Kranjčec.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Daniel Pelin, također je istaknuo kako je cilj ovog događanja pokazati opremu djeci i odraslima.

Djeca tako mogu vidjeti i maketu dječjeg kanadera koju su članovi vatrogasne službe napravili. Također, mogu vidjeti i čamac na vodi, ali i napuhanac na temu vatrogastva, ali i ispušni jastuk za spašavanje s visina, zip line i još mnogo toga drugoga – zaključio je Pelin.

sjever.hr 25.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.