Now Reading:
U Kumrovcu svečano obilježena 20. obljetnica bratimljenja s Općinom Fažana
Full Article 2 minutes read

U Kumrovcu svečano obilježena 20. obljetnica bratimljenja s Općinom Fažana

Danas su u vijećnici Općine Kumrovec načelnik Kumrovca Robert Šplajt i načelnik Općine Fažana Radomir Korać svečano obilježili 20. obljetnicu bratimljenja između ove dvije općine. Povelja o bratimljenju potpisana je 24. svibnja 2004. godine na Brijunima, a ono što povezuje ove dvije općine je povijest i Josip Broz Tito, ai i vatrogastvo, kultura, turizam.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt naglasio je kako su ove dvije općine suradnju proširili i na osnovne škole i dječje vrtiće, ali i zajedničko javljanje na EU fondove.

Nastavak obilježavanja 20. obljetnice bratimljenja nastaviti ćemo 16. lipnja kada Općina Fažana obilježava svoj Dan i nadam se da ćemo se opet svi zajedno fotografirati na Brijunima – rekao je Šplajt dodajući kako je bitna zajednička budućnost, kroz projekte, kulturu, turizam.

Načelnik Fažane Radomir Korać istaknuo je kako je on bio taj koji je prije 20 godina potpisao povelju o bratimljenju.

-Ono što nas povezuje je Josip Broz Tito i trebamo iskoristiti ime ovog velikog čovjeka svih vremena kako bismo stvorili brend, razvijali ga i na taj način privukli veliki broj turista – rekao je načelnik Fažane.

Obilježavanju 20. obljetnice nazočio je i Dragutin Ulama koji je u vrijeme bratimljenja bio predsjednik DVD-a Kumrovec, a DVD Kumrovec je i bio inicijator ovog bratimljenja, ali i Srećko Blažičko, tadašnji načelnik Općine Kumrovec.

msopek/sjever.hr 24.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.