Now Reading:
Olimpijski festival dječjih vrtića u Međimurju okupio 669 djece, otvorili ga župan Posavec i gradonačelnica Čakovca Cividini  
Full Article 2 minutes read

Olimpijski festival dječjih vrtića u Međimurju okupio 669 djece, otvorili ga župan Posavec i gradonačelnica Čakovca Cividini  

Mališani iz 17 dječjih vrtića s područja Međimurske županije okupili su se na stadionu SRC-a Mladost na 20. izdanju Olimpijskog festivala dječjih vrtića.

669 djece natjecat će se u 3 sporta – rukometu, nogometu i atletici – trčanju, štafeti, bacanju loptice i skakanju u dalj, a samu manifestaciju organizirala je Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije.

Mališane iz dječjih vrtića, pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je ujedno i otvorio natjecanje zajedno s gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini, predsjednikom Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matom Kljajićem te direktorom Ureda za programe sporta na lokalnoj razini pri Hrvatskom olimpijskom odboru Hrvoje Balen.

Olimpijsku zastavu nosili su prošlogodišnji pobjednici Olimpijade, Lovro Benčik, Fran Kovačić, Mirko Posavec, eon Grahovec, Grga Vrbanec i Sara Kodba, a olimpijski plamen imao je priliku nositi po jedan predstavnik svakog vrtića.

Najvažnija poruka koja se želi prenijeti djeci od najmlađe dobi je pozitivan utjecaj i vrijednosti sporta.

– Nije važno pobijediti već sudjelovati i boriti se časno – poručili su organizatori.

Kroz igru i sportske aktivnosti djeca imaju priliku stvarati prijateljstva i zdrave navike života.

sjever.hr 24.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.