Now Reading:
Najveća investicija za Grad: Pregrada će dobiti biološki bazen, vrijedan preko 4 milijuna eura
Full Article 1 minutes read

Najveća investicija za Grad: Pregrada će dobiti biološki bazen, vrijedan preko 4 milijuna eura

Grad Pregrada ostvario je 4.236.331 eura bespovratnih EU sredstava iz NPOO-a za izgradnju eko bazena putem Javnog poziva “Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“ Grupa 2, Ministarstva turizma i sporta, koje je zaduženo za ovaj poziv kao nacionalno provedbeno tijelo.

Odobrena sredstva su najveći iznos za jednu javnu investiciju u povijesti našega Grada, a treba istaknuti i da će Pregrada, uz Čazmu, biti jedina u Hrvatskoj s ovakvim tipom bazena. Bit će to prvi takav bazen na području Hrvatskog Zagorja, odnosno sjeverozapadne Hrvatske – istaknuli su iz Grada Pregrade.

Projekt Izgradnje biološkog bazena u Pregradi sastoji se od kompleksa biološkog bazena s pratećim objektima i infrastrukturom, a sadrži biološki bazen, ugostiteljski objekt, saune, dječje igralište i parkiralište na površini od 7.500 četvornih metara.

 – Do ovog rezultata, odnosno odobrenih sredstava za projekt prošli smo dugi period pripreme i prijave projekta, te izrade idejnih i arhitektonskih rješenja samog projekta – rekli su iz Grada Pregrade.

FOTO: FB Grad Pregrada

sjever.hr 24.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.