Now Reading:
U Koprivničko-križevačkoj županiji predstavljen program 13. Festivala žena iz ruralnih područja županije
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko-križevačkoj županiji predstavljen program 13. Festivala žena iz ruralnih područja županije

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program 13. Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Kloštar Podravski, u subotu 1. lipnja u 18 sati.

Glavni organizator i inicijator Festivala je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, u suradnji sa županijskom Udrugom žena iz ruralnih područja te uz potporu Koprivničko-križevačke županije i pokroviteljstvo pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, dok je suorganizator i domaćin Festivala Općina Kloštar Podravski.

Predsjednica Županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i inicijatorica Festivala Verica Rupčić detaljno je predstavila bogat program koji očekuje posjetitelje. Festival se održava s ciljem afirmacije i jačanja položaja žena na području županije, istaknula je Rupčić, te dodala kako je ovo jedinstveni projekt zato što daje priliku ženama za prezentaciju njihovog života, hobija, svestranosti i društvenog aktivizma u cilju podizanja kvalitete života u ruralnim područjima te očuvanja običaja podravskog i prigorskog kraja.

Župan Darko Koren pohvalio je rad Povjerenstva te čestitao Verici Rupčić na entuzijazmu i organizaciji ovog Festivala.

– Od samih početaka snažno podržavamo taj projekt. Podržavamo ga i financijski iako je to bez sumnje zavrijedilo svaki euro koji je uložen. Uz promociju žena mislim da je to promocija i ovog prostora, naše tradicije, svega onoga što baštinimo kroz vrijeme koje je iza nas. Još postoji taj duh i entuzijazam i ljubav prema onome što smo naslijedili od naših predaka i te žene su tu da to prenesu na naše mlade. Pozivam sve da posjete Festival i Općinu Kloštar Podravski – poručio je župan Koren.

sjever.hr

23.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.