Now Reading:
Općina Đurmanec vrijednim udrugama dodijelila 35.750 eura, osigurana su sredstva i za kapitalna ulaganja sportskih udruga u iznosu od 39.000 eura
Full Article 2 minutes read

Općina Đurmanec vrijednim udrugama dodijelila 35.750 eura, osigurana su sredstva i za kapitalna ulaganja sportskih udruga u iznosu od 39.000 eura

Na temelju provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga na području općine Đurmanec za 2024. godinu, Općina Đurmanec je odabrala programe 25 udruga za dodjelu ukupno 35.750 eura.

Od toga je 13.200 eura dodijeljeno za programe udruga u kulturi, tehničkoj kulturi i očuvanju kulturne baštine, 10.300 eura za programe udruga u sportu i rekreaciji, 7.750 eura za programe udruga u socijali, zdravstvu i pravima branitelja te 4.500 eura za programe udruga u gospodarstvu, zaštiti okoliša i poljoprivredi, ali isključivo za programe koji se realiziraju na području općine Đurmanec.

Osim toga, valja istaknuti i da je Općina donijela i odluku o dodjeli sredstava sportskim udrugama za kapitalna ulaganja. Nakon provedenog Javnog natječaja, s 39 tisuća eura će se sufinancirati devet predloženih programa/projekata koje će na području općine Đurmanec ove godine provoditi Sportska udruga Hlevnica „SUH”, Udruga za Šport, rekreaciju i kulturu G. Podbrezovica, Udruga za sport i rekreaciju „Ravninsko”, Udruga M Klub Macelj, Sportsko društvo Jezerišće, Planinarsko društvo Husni-Đurmanec, Udruga za sport, rekreaciju i kulturu Zag. Koprivnica, Sportsko društvo Javor i Sportsko društvo Lukovčak.

Općinski načelnik Damir Belošević istaknuo je da su udruge vrlo bitan segment razvoja svake zajednice, pa tako i općine Đurmanec.

Naše udruge su zaista vrijedne i, osim što obogaćuju društveni, sportski i kulturni život naše sredine, one su odličan promotor naše općine, stoga ćemo im i nadalje biti partner u njihovim aktivnostima – rekao je načelnik Belošević te zahvalio udrugama na njihovom radu i aktivnostima kojima pridonose kvaliteti života mještana.

sjever.hr 23.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.