Now Reading:
“Ljeto u Mariji Bistrici“ prepuno događanja: Proslava 1000. emisije Fio show-a, koncerti Danijele Martinović i Crvene jabuke
Full Article 3 minutes read

“Ljeto u Mariji Bistrici“ prepuno događanja: Proslava 1000. emisije Fio show-a, koncerti Danijele Martinović i Crvene jabuke

U sklopu manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici”, tijekom sljedeća gotovo četiri mjeseca posjetitelji će moći uživati u bogatom kulturnom, duhovnom, zabavnom i sportskom programu, jer događaja traju sve do 21. rujna.

”Ljeto u Mariji Bistrici” u subotu, 25. svibnja otvara Pub kviz Udruge STAV Marija Bistrica, koji će se održati u Restoranu ”Dobro nam došel prijatel” od 20 sati. Već prve nedjelje od 19 sati očekuje se pravi spektakl na središnjem bistričkom trgu. Naime, od 19 sati na programu je velika proslava 1000. emisije popularnog Fio show-a, s pregršt izvođača. Inače, riječ je o nedjelji Presvetog Trojstva, kada Župa Marija Bistrica tradicionalno u ranim jutarnjim satima hodočasti u Moravče, a u povratku se organizira i Piknik kod Vile Vladimir, već od 10 sati.

Program se nastavlja 30. svibnja, na Dan državnosti i blagdan Tijelova, kada je u Mariji Bistrici na rasporedu tradicionalni Susret umirovljenika Krapinsko-zagorske županije. Prvi subote u lipnju je na rasporedu Dan Mjesnih odbora i natjecanje u pripremi bistričke kotlovine, a glazbom će ga pratiti TS ”Lajbeki”. Već vikend nakon toga na rasporedu je 9. susret klapa u Mariji Bistrici, u organizaciji Klape Bistrica, i tradicionalna Biciklijada ”Četiri kapelice”, a u petak 14. lipnja održat će se i vatrogasna vježba. Održat će se i vikend zabave i sporta na igralištu NK Mladost, koji je ove godine na rasporedu 15. i 16. lipnja, dok će 22. lipnja u Mariji Bistrici biti održana Treća bistrička likovna kolonija, a navečer i koncert grupe ”The kazetofon”. Tjedan dana kasnije na rasporedu su 36. susreti folklora u organizaciji KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica, a 6. i 7. srpnja održat će se Dani folklora i zabave na Lazu.

Uz tradicionalna vjerska događanja, kojima se slavi Blagdan Majke Božje Bistričke, 13. srpnja, kada se uz blagdan slavi i Dan općine i župe, na rasporedu je i Bistrička noć. Atmosferu će od 20 sati zagrijati ”Smooth” band”, a glavna gošća je Danijela Martinović. Srpanj još donosi koncert na gitari Nike Kovačić 20. srpnja i Otvorenje izložbe “Dječje igračke Ane i Slavka Ivanića” 27. srpnja. Dan prije Oluje, 4. kolovoza na programu je veliki koncert ”Crvene jabuke”, uz predgrupu ”Boss band”, dok će se 18. kolovoza održati 22. Vozočašće konjskih zaprega.

Kao novitet ove godine pojavljuje se “Izložba, jestivih, otrovnih i ljekovitih gljiva koje rastu u našim krajevima”, u suradnji s Udrugom gljivara ”Zagorski vrganj” Zabok, a održat će se 25. kolovoza. Rujan donosi još četiri događanja. Tako je 1. rujna na rasporedu tradicionalna biciklijada ”Selnica – Gusakovec”, 7. rujna Predstava ”Svakog gosta tri dana dosta” kazališta ZAmKa, 13. i 14. rujna još jedan FestivaLac. Zadnje događanje ovogodišnjeg programa je Trail za dušu i tijele Mirko Fulir 21. rujna.

FOTO: RMB

sjever.hr 23.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.