Now Reading:
U Petrijancu potpisan ugovor o izvođenju radova na dogradnji Dječjeg vrtića Bambi vrijedan 2,8 milijuna eura
Full Article 3 minutes read

U Petrijancu potpisan ugovor o izvođenju radova na dogradnji Dječjeg vrtića Bambi vrijedan 2,8 milijuna eura

U prostorijama Dječjeg vrtića Bambi Petrijanec u srijedu je održano potpisivanje Ugovora o izvođenju radova za dogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju vrtića.

Ovim projektom nadograditi će se vrtić za četiri odgojne skupine, a ujedno će dograditi i dvorana. Kako je objasnio načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec, vrtić će se nadograditi prema prostoru Nogometnog kluba Orač na prostoru Osnovne škole Petrijanec.

– Zahvaljujemo Županiji što je dala zemljište. Osim tih soba, sukladno pedagoškom standardu dogradit ćemo i dvoranu, kako bi naši mališani imali prostor za priredbe i manifestacije koje organizira Dječji vrtić “Bambi“ iz Petrijanca. Idući korak nam je, nakon dogradnje i ishođenje uporabne dozvole, i nakon toga otvaranje javne ustanove za predškolski odgoj kojim će upravljati Općina Petrijanec – rekao je načelnik te istaknuo kako je riješena građevinska dozvola te da se nada da će radovi početi što prije.

Vrijednost ugovora o izvođenju radova je 2,8 milijuna eura, dok je gotovo 800 tisuća eura financirano iz NPOO-a, Ministarstva znanosti i obrazovanja, a 50 tisuća eura financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

– Očekujemo da će tu Ministarstvo uskočiti s još jednom kapitalnom pomoći kako bi nam olakšalo provođenje ovog projekta. Ostala sredstva smo osigurali u općinskom proračunu – rekao je načelnik Posavec istaknuvši kako žele osigurati vrhunski predškolski odgoj za onu najosjetljiviju dob djece od 1. do 6. godine.

Dodao je kako je cijena petrijanečkog vrtića za roditelje najjeftinija na području Varaždinske županije, pa tako roditelji plaćaju 87 eura za prvo dijete, za drugo dijete je 67 eura, dok je za treće dijete i svako sljedeće besplatno.

Da je projekt od velike važnosti istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Bambi, Kristijana Silov.

– Imamo sve više roditelja koji imaju potrebu da upisuju svoju djecu u vrtić, a nemamo dovoljno kapaciteta i to će njima dakako puno značiti. Roditelji u današnje vrijeme rade isto kao i bake i djedovi i djeca jednostavno moraju ići u vrtić, a s druge strane je jako dobro da djeca prolaze kroz predškolsku ustanovu, djeluje dobro na njihov rast i razvoj – rekla je ravnateljica te dodala kako vrtić trenutno pohađa 189 djece, a nakon dogradnje, moglo bi ih biti još dodatnih 20-30.

– Rasporedit ćemo postojeće grupe i smanjit ćemo djecu po skupinama. Možda se čini da imamo puno slobodnih mjesta, ali to će se izgubit time što ćemo dobiti pedagoški standard u skupini – rekla je ravnateljica Silov.

Dodajmo da će radove na dogradnji vrtića izvoditi tvrtka ISF Ivanec, ista ona koja je izvodila i radove na vrtiću 2019. godine.

n.p.bajz/sjever.hr

22.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.