Now Reading:
U Koprivnici uz Svjetski dan multiple skleroze: predavanje, radionice i 4. humanitarna biciklijada
Full Article 3 minutes read

U Koprivnici uz Svjetski dan multiple skleroze: predavanje, radionice i 4. humanitarna biciklijada

U prostorijama Županijske uprave u Koprivnici održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena 4. humanitarna biciklijada „Biciklirajte s nama za one koji ne mogu“. Program su najavili zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Melita Ivančić, predsjednica Društva multiple skleroze Radmila Funtek i tajnica Marijana Solina.

Biciklijadu povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze tradicionalno organiziraju Županijsko Društvo multiple skleroze i Biciklistički klub „Rotor“ Koprivnica uz suorganizaciju i pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednica Društva Radmila Funtek je istaknula kako je ovo četvrto izdanje biciklijade koja ima humanitarni karakter, a cilj je senzibilizirati javnost o oboljelima s multiplom sklerozom kojih je sve više u Hrvatskoj te pokazati da se može biti aktivan unatoč toj opakoj bolesti.

– Trenutno imamo 107 članova u našem Društvu, a prema saznanjima još je toliko ljudi i izvan Društva koji boluju od ove bolesti koju zovemo bolest s 1000 lica. Ovakve aktivnosti su od velikog značaja, želimo pokazati svima da se treba s optimizmom boriti i ići kroz život. Hvala svima koji nam pomažu, našim sponzorima i partnerima, Gradu, a posebno Županiji koja uvijek iskazuje razumijevanje za naše potrebe – kazala je predsjednica Radmila Funtek.

O aktivnostima koje provode govorila je tajnica Društva Marijana Solina te naglasila kako će u četvrtak, 23. svibnja u 15 sati u prostorima COOR “Podravsko sunce” biti održano predavanje i antistres radionica „udahni mir – izdahni stres“ koju će voditi prim.dr.sc. Davorka Gazdek, dok će u znak potpore u srijedu, 29. svibnja Gradska vijećnica u Koprivnici biti osvijetljena narančastim svjetlom.

Biciklijada će biti u subotu, 25. svibnja i središnji je dio obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze, okupljanje je u 9 sati na koprivničkom Zrinskom trgu, a start je u 10 sati.

– Pozivamo sve da se priključe, nema kotizacije niti posebne prijave, bitna je dobra volja. Biciklijada je humanitarnog karaktera te će sva sredstva koja prikupimo biti usmjerena na financiranje terapije ultrazvukom po metodi Hansa Seltzera za naše članove. Želimo skinuti stigmu i predrasude o bolesti te se nadamo da će nas velik broj građana podržati u ovoj humanitarnoj priči – kazala je tajnica Marijana Solina i zavalivši pritom i članu Biciklističko kluba “Rotor” Tomislavu Lončaru koji je inicijator biciklijade.

Poziv građanima je uputio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je poručio da Županija veliku pozornost pridaje javnozdravstvenim akcijama te se kroz razne županijske programe nastoji podići razina kvalitete života građana koji boluju od različitih bolesti.

– Želimo osvijestiti javnost, potaknuti ljude na aktivnost, ali i ukazati na važnost prevencije te nužnost pružanja podrške onima koji boluju. Potreban je još aktivniji angažman cijele zajednice u poboljšanju kvalitete života oboljelih od ove teške bolesti, a posebno smo senzibilizirani za udruge koje brinu i pomažu osjetljivim društvenim skupinama. Županija će uvijek biti partner i podrška u svim aktivnostima udruge – istaknuo je Ljubić te pozvao sve da podrže ovu humanitarnu akciju.

Sudionici biciklijade biciklirat će rutom: Zrinski trg – Ulica Antuna Nemčića – Križevačka ulica – „mali pothodnik“ Cvjetna ulica – Crnogorska ulica – Rečki vinogradi – Lugarska kućica Dugačko brdo – Planinarska kuća Rudi Jurić.

sjever.hr
22.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.