Now Reading:
POLICIJA I USKOK U VELIKOJ AKCIJI: u tijeku uhićenja u tri županije i u Zagrebu
Full Article 2 minutes read

POLICIJA I USKOK U VELIKOJ AKCIJI: u tijeku uhićenja u tri županije i u Zagrebu

Na stranicama Ravnateljstva policije jutros je objavljena informacija da policijski službenici dovršavaju kriminalističko istraživanje te da na više lokacija uhićuju osumnjičenike i provode pretrage.

– Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno deset osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Osijek podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku – stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

Kako piše N1 uhićene se povezuje s proizvodnjom više stotina kilograma marihuane. Prema njihovim informacijama marihuana se proizvodila na lokacijama u Bilogori i Slavoniji, a među osumnjičenima je i jedan poznati gospodarstvenik, koji se inače bavio industrijskom konopljom.

Iz USKOK-a su za N1 potvrdili da su u tijeku hićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji koje su rezultat su kriminalističkog istraživanja što ga PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om.

– Navedene radnje se provode na području Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinile kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost – poručili su.

foto: ilustracija

sjever.hr/n1.hr
22.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.