Now Reading:
Ugostitelji su nas i ove godine uspjeli iznenaditi: cijena kave na hvarskoj rivi mogla bi vas ostaviti bez riječi
Full Article 2 minutes read

Ugostitelji su nas i ove godine uspjeli iznenaditi: cijena kave na hvarskoj rivi mogla bi vas ostaviti bez riječi

Ljeto nam je sve bliže, mnogi su već rezervirali mjesto u hotelu ili apartmanu, polako se razmišlja o tome što sve ponijeti od obuće, odjeće, hrane, no o tome da će vam trebati još više eura nego lani, nema dvojbe.

Vijest o računu za kavu na kojem je otiskana vrtoglava cijena nije nikakva novost za naše obalne gradove u vrijeme ljetne sezone, ali čini se kako su nas ove godine ipak uspjeli iznenaditi, piše Večernji list.

Kako se ljetna sezona približava, cijene rastu, a prvi porast dolazi s najsunčanijeg hrvatskog otoka Hvara. Prošle godine, u veljači, kava je na Hvaru koštala gotovo 3 eura (22 kune) dok je tijekom sezone u jednom popularnom kafiću cijena skočila na 4,10 eura.

Ove godine cijene su se dodatno povećale. Najnoviji račun s Hvara pokazuje da ovih dana cijena kave u jednom kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 eura. Možda ako vam je lakše percipirati vrijednost, 4.50 eura je 33.91 kuna. Skoro 34 kune platit će te veliki macchiato na Hvaru.

Novinari Večernjeg lista podsjećaju da je od ožujka 2023. do ožujka ove godine cijena kave u Hrvatskoj porasla za 7,4 posto, što je najveći rast među državama EU. Rumunjska je imala drugi najveći rast u EU, 6,8 posto, a Bugarska treći s rastom cijene kave od 6,6 posto. Na razini cijele EU, rast je bio minimalnih 1 posto, a mnoge države zabilježile su značajan pad cijena.

foto: ilustracija
sjever.hr/vecernji.hr
21.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.