Now Reading:
Marin Ranteš sa slomljenim rebrima u Kini osvojio peto mjesto!
Full Article 2 minutes read

Marin Ranteš sa slomljenim rebrima u Kini osvojio peto mjesto!

Dobra vijest za varaždinski, ali i hrvatski sport stigla je iz Kine. Naime, Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač napravio je značajan korak prema plasmanu na Olimpijske igre u Parizu u disciplini freestyle. Na prvom od dva kvalifikacijska natjecanja, održanom proteklog vikenda u Šangaju, 28-godišnji Varaždinac zauzeo je peto mjesto. Na tom je mjestu nakon dvije vožnje i osvojena 87, 84 boda iza Francuza Jeanjeana (93,54), Australca Martina (92,65), te Britanaca Reillyja (89,28) i Jonesa (88,56).

Kako je za Pariz slobodno još šest od ukupno 12 mjesta, a iz jedne države na Olimpijske igre mogu ići maksimalno dvojica vozača, Ranteš je sada u vrlo povoljnoj poziciji koju će morati potvrditi na natjecanju u Budimpešti – objavio je jutarnji.hr

Kvalifikacijski turnir će biti održan u Budimpešti za mjesec dana od 20. do 23. lipnja, a Ranteš se i tamo mora plasirati među prvih šest mjesta.

Rantešov uspjeh u Kini još je veći kad se uzme u obzir da se natjecao s ozbiljnom ozljedom. Zadovoljan rezultatom Varaždinac je zahvalio svima koji su mu pomogli da dođe na korak do Olimpijskih igara.

Super sam zadovoljan rezultatom i korak sam bliže Parizu. Bilo je teško trenirati i natjecati se sa slomljenim rebrima, ali imao sam nevjerojatnu podršku cijele kineske ekipe i mog najboljeg prijatelja Daniela Dhersa – poručio je Ranteš putem društvenih mreža.

Inače, ovaj varaždinski sportaš je već godinama u vrhu ove mlade olimpijske discipline, 2021. je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ima i dvije europske medalje, a nema sumnje da bi mu plasman u Pariz bio kruna karijere.

sjever.hr/jutarnji.hr
21.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.