Now Reading:
Ludbreg: Gradonačelnik Bilić svoju će dužnost odsad obavljati volonterski, plaću ostvaruje u Saboru
Full Article 1 minutes read

Ludbreg: Gradonačelnik Bilić svoju će dužnost odsad obavljati volonterski, plaću ostvaruje u Saboru

Na posljednjoj sjednici ludbreškog Gradskog vijeća donesena je Odluka o davanju suglasnosti gradonačelniku Dubravku Biliću za korištenje službenog vozila.

Naime, ludbreški gradonačelnik odnedavno obnaša i dužnost saborskog zastupnika. Time ostvaruje plaću i sva prava iz radnog odnosa u Hrvatskom saboru, dok će dužnost gradonačelnika obavljati volonterski, bez primanja naknade za rad.

Pravilnikom o korištenju službenih automobila i mobilnih telefona propisano je da gradonačelnik ima pravo na korištenje službenog automobila Grada Ludbrega 24 sata dnevno. S obzirom na novu okolnost, da gradonačelnik istovremeno obavlja dvije javne dužnosti, predlaže se da mu se omogući korištenje službenog vozila Grada Ludbreg i za službene obveze u svojstvu zastupnika u Hrvatskom saboru.

–Mišljenjem Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je izdano dužnosniku koji također obnaša dvije javne dužnosti, gradonačelnika i zastupnika u Hrvatskom saboru određeno je da dužnosnik može koristiti službeno vozilo Grada za dolazak u Zagreb, iako u Zagrebu ima službene obveze isključivo u svojstvu zastupnika u Hrvatskom saboru, ali pod uvjetom da mu Gradsko vijeće da suglasnost za takvo korištenje službenog vozila – objašnjeno je na sjednici Gradskog vijeća.

sjever.hr/ludbreg.hr
21.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.