Now Reading:
Velika akcija policije: na ivanečkom području zaplijenili drogu, oružje, novac…
Full Article 2 minutes read

Velika akcija policije: na ivanečkom području zaplijenili drogu, oružje, novac…

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u petak, 17. svibnja, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili dom i druge prostorije kojima se koriste 55-godišnjak, 22-godišnjak i 48-godišnjakinja s prebivalištem na području Ivanca. Prilikom pretrage pronađeno je ukupno 89 grama bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin, 277 tableta anaboličkih steroida, 4 staklene bočice anaboličkih steroida, 100 tableta nalik na drogu ecstasy, 2 automatske puške, 2653 komada streljiva raznog kalibra, 16 spremnika za automatsku pušku, više komada različitih dijelova oružja te novčani iznos od 1280 eura u raznim apoenima.

Također je prilikom pretrage, unutar nezaključanog ormara namijenjenog za sigurno čuvanje oružja i streljiva u vlasništvu 55-godišnjaka pronađen pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo 8 komada streljiva, ali i 264 komada streljiva različitog kalibra koje je neovlašteno posjedovao, jer ih nije u zakonskom roku prijavio nadležnom tijelu. Tijekom nastavka kriminalističkog istraživanja u subotu, 18. svibnja, u prostorijama PU varaždinske, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga pismovne pošiljke adresirane na ime 48-godišnjakinje i oduzeto joj je 106 tableta droge ecstasy.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 22-godišnjak unazad nekoliko mjeseci putem interneta na kućnu adresu, na ime i prezime svoje 48-godišnje majke, naručivao različite vrste droga i anaboličkih steroida namijenjenih daljnjoj prodaji na ilegalnom tržištu, čime je 22-godišnjak počinio kaznena djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” iz članka 190. st. 2. Kaznenog zakona te “Neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu” iz čl. 191.a st. 1 KZ-a.

Zbog toga je 22-godišnjak uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske, a zatim je u nedjelju, 19. svibnja ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu i nakon toga je pušten na slobodu.

Policijski službenici PU varaždinske protiv 55-godišnjaka također podnose optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te nastavljaju kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve svih okolnosti vezane uz nedozvoljenu nabavu i posjedovanje automatskog oružja i veće količine streljiva.

sjever.hr
20.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.