Now Reading:
U Sračincu u Velikoj grabi održan Susret udruga i natjecanje u kuhanju gulaša
Full Article 3 minutes read

U Sračincu u Velikoj grabi održan Susret udruga i natjecanje u kuhanju gulaša

U subotu je u parku Velika graba u Sračincu održan četvrti Susret udruga, s mnogobrojnim događanjima. Lijepo vrijeme pomoglo je organizatorima da se okupi mnoštvo sudionika i promatrača.

– Udruga Preslica već četvrtu godinu organizira ovaj dan udruga. Početna ideja bila je da se udruge zbliže, da se članovi upoznaju i da se ostvari suradnja među udrugama. Prve dvije godine održali smo edukativne radionice, a prošle i ove godine imamo ovaj susret u parku Velika graba. Danas nam se odazvalo čak 15 udruga, nisu sve iz općine Sračinec, imamo udruge iz Zagreba i nekoliko naših prijateljskih udruga s kojima već godinama surađujemo, hvala svima koji su nas posjetili, – istaknula je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica, koja je organizirala ovaj događaj.

U sklopu ovog dana udruga, održana je i donacijska prodaja kolača koje su pripremile žene iz udruge Preslica, a s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju Kulturnog centra Kerekesh teatra u Varaždinu. Održano je i natjecanje u kuhanju gulaša.

– Općina Sračinec ima odličnu suradnju sa svim udrugama koje djeluju na našem području, a rezultat te suradnje možete vidjeti i na ovom današnjem velikom događanju. Hvala udruzi Preslica koja je zaslužna za organizaciju, kao i svim izlagačima i kuharima koji pripremaju gulaš za današnje natjecanje. Ovo događanje samo je jedno u nizu u našem predivnom parku Velika graba, čije uređenje dobiva pravu potvrdu upravo na ovakvim manifestacijama. Ove nas godine očekuju još mnogobrojna okupljanja na ovom mjestu i unaprijed im se veselimo, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

U kulturnom dijelu programa prvo se predstavila dramska sekcija Udruge žena Preslica, organizatora ovog susreta udruga.

– Sve naše udruge doprinose lokalnoj zajednici svojim aktivnostima, a ovo je upravo mjesto gdje se one predstavljaju. Našu udruge promiču očuvanje tradicije, zdrav život kroz sport, aktivnost DVD-a itd. Sve one doprinose kvaliteti života u našoj sredini, a mi iz Općine Sračinec iznimno smo zahvalni za to svim članicama i članovima udruga koji svoje slobodno vrijeme ulažu u njihov rad. U Općini Sračinec uvijek će imati partnera koji će ih podržavati i potpomagati, – naglasio je Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec.

U kuhanju gulaša najbolje tri ekipe bile su: Bratići, NK Sračinec i Tigrovi, a najljepše uređeni stol imala je udruga Maruša iz Maruševca, drugo mjesto pripalo je KUD-u Benedikt iz Svibovca Podravskom, a treće udruzi Preslica Sračinec.

sjever.hr

20.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.