Now Reading:
U Krapinsko-zagorskoj županiji ulaganja u sport porasla čak 39 posto, župan Kolar najavio izgradnju devet sportskih dvorana
Full Article 2 minutes read

U Krapinsko-zagorskoj županiji ulaganja u sport porasla čak 39 posto, župan Kolar najavio izgradnju devet sportskih dvorana

Posljednja analiza portala Župan.hr pokazala je kako je Krapinsko-zagorska županija u 2022. godini povećala izdvajanja za sport za 39 posto, čime se po rastu ulaganja smjestila ispred čak 16 županija u Hrvatskoj.

-Zagorje je uvijek voljelo sport. Iako smo mala sredina bez velikih gradova, kod nas se uvijek radilo stručno i uporno, što je rezultiralo odličnim uspjesima naših sportaša u brojnim momčadskim i individualnim sportovima. Dakako da njihove uspjehe, kao i odličan, stručan i uporan rad naših sportskih djelatnika pokušavamo pratiti i županijskim ulaganjima – istaknuo je župan Željko Kolar, koji je u veljači potpisao 243.090 eura vrijedne ugovore o županijskom financiranju Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije i Županijskog školskog sportskog saveza.

-Njihovi programi obuhvaćaju osiguravanje osnovnih uvjeta za sport i rekreaciju, sportske manifestacije te potpore za postignute značajne rezultate. Puno ulažemo i u izgradnju sportske infrastrukture, gdje prvenstveno mislim na školske sportske dvorane. Prije nekoliko godina smo svoje znanje i energiju usmjerili na izradu projektne dokumentacije, te u sljedeće dvije godine planiramo izgradnju devet sportskih dvorana – najavio je župan Kolar.

Proračunska analiza je uzeta iz podataka o izvršenju proračuna za 2022. godinu, posljednju za koju sve županije imaju dostupne podatke o izvršenju.

sjever.hr/kzz.hr
20.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.