Now Reading:
Izbornik Zlatko Dalić danas točno u podne otkriva popis igrača za Euro!
Full Article 3 minutes read

Izbornik Zlatko Dalić danas točno u podne otkriva popis igrača za Euro!

Izbornik Zlatko Dalić danas će točno u podne u zagrebačkoj Pivani objaviti popis igrača na koje računa za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Inače, rok za objavu konačne liste s najviše 26 imena je 7. lipnja u ponoć, pa izbornik možda ponudi i više igrača s obzirom da su neki ozlijeđeni ili su u fazi oporavka.

Nikola Vlašić također je u konkurenciji. Ozlijedio se na prvenstvenoj utakmici Torina s Bolognom 3. svibnja i nakon što je obavio preglede rečeno je kako mora mirovati dva do tri mjeseca, te da je otpao za Europsko prvenstvo. Međutim, Vlašić je u Splitu, gdje angažirano provodi terapije, a prema najnovijim informacijama mu je puno bolje. Posljednje snimke pokazuju da oštećenje nije tako veliko kao što se smatralo nakon prvih pregleda, a Vlašić je o tome obavijestio izbornika.

Vlašić je borac i nada se da će biti spreman za Euro, i da će se ranije vratiti na travnjak nego se mislilo. Povoljnije vijesti daju nešto drugačije svjetlo na njegovu priču, no treba pratiti kako će se stvari razvijati, a u podne ćemo doznati hoće li ga izbornik Zlatko Dalić uvrstiti na popis za Euro.
Martin Erlić rano je izašao iz igre na utakmici njegova Sassuola u nedjelju s Cagliarijem. Spominje se ozljeda leđa, ali prema vijestima koje imamo ne bi trebala biti teže prirode. Ipak, treba pričekati potvrdu… Neki igrači su ovaj vikend završili sezonu, a dosta njih imaju još klupske nastupe, pa će medicinska slika na kraju itekako biti bitna za Dalića.

Kako donosi jutarnji.hr nazire se nacrt 26 imena. Međutim, zbog ozljeda ima logike da ih na pripreme pozove više ili da barem neke stavi na pretpoziv ako zatreba.

Golmani su Livaković, Ivušić i Labrović, a četvrta opcija Kotarski. Obrambeni igrači su Juranović, Stanišić, Erlić, Šutalo, Vida, Pongračić, Gvardiol i Sosa. Vezni Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Mario Pašalić, Ivanušec, Baturina, L. Sučić i Vlašić, te napadači Budimir, Kramarić, Petković, Perišić, Pjaca i Marco Pašalić.

Dvojba može biti oko Labrovića i Marca Pašalića, a po onome kako je koga dosad tretirao, u konkurenciji su još Ćaleta-Car, Barišić, Moro, Sigur, Brekalo, Oršić… Kako u tim igračima koji su na pretpozivu nema baš nekih novih i drugačijih kvaliteta koje već ne bi imao u svojim glavnim adutima, izbornik ne bi pogriješio kad bi razmislio o ponekom mladom igraču kojeg još nije zvao. Uostalom, Hrvatska ima jednu od najstarijih ekipa na Euru, a po broju nastupa naših igrača lako je moguće da budemo rekorderi navodi jutarnji.hr

Vatreni će se okupiti u nedjelju, 26. svibnja, pa će se smjestiti u Rijeci u hotelu Hilton, a trenirat će na Rujevici. Dogovorene su i dvije prijateljske utakmice, sa Sjevernom Makedonijom u Rijeci, 3. lipnja, te s Portugalom u okolici Lisabona, 8. lipnja. U kamp u njemački Neuruppin stižu 9. lipnja.

sjever.hr/jutarnji.hr
20.5.2024.

Input your search keywords and press Enter.