Now Reading:
Zasladite si nedjelju Zebra kolačem, vrlo ukusnom poslasticom zanimljiva izgleda!
Full Article 2 minutes read

Zasladite si nedjelju Zebra kolačem, vrlo ukusnom poslasticom zanimljiva izgleda!

I ove nedjelje donosimo prijedlog kako da si zasladite dan. Ovaj „zebra kolač” zaista je jednostavan za izradu, a i zanimljivog je izgleda te će privući pažnju tek kad ga servirate jer unutrašnjost kolača krije lijepe naizmjenične smeđe i bijele linije koje na prvi pogled asociraju na zebru.

Osim toga, itekako je ukusan!

Sastojci (1 cup = 1 šalica od 2 dcl):

4 jaja (sobne temperature)
1 cup ulja
1 cup mlijeka (sobne temperature)
2 cup brašna
2 jušne žlice kakaa
1 vrećica vanilija šećera
1 vrećica praška za pecivo
1 cup šećera

Priprema:

Prije nego što počnete s izradom ovog kolaca, kalup premažite masnoćom i pospite brašnom.

Odvojite bjelanjak od žumanjaka. Pomiješajte žumanjak sa šećerom. Dodajte mlijeko i ulje i nastavite s miksanjem.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i vanilija šećer.

Uz postepeno dodavanje i lagano miješanje mikserom sjedinite suhe sastojke s pomiješanim žumanjcima. Izmiksane bjelanjke dodajte na kraju, kad ste sjedinili žumanjak sa svim sastojcima.

Vodite računa da vam masa ne padne!

Podijelite masu na dva dijela. U jedan dio dodajte kakao prah razmućen s dvije žlice kipuće vode, a drugi ostavite bijel.

Stavite tri žlice bijele mase na sredinu kalupa, preko nje tri žlice smeđe mase, nastavite naizmjenično dok ne potrošite obje. Masa će se sama širiti po kalupu, nije ga potrebno tresti!

U zagrijanu pećnicu (180’) ubacite kalup i pecite oko 40 minuta, ili dok se kolač ne ispeče (provjerite čačkalicom). Pečeni kolač pospite šećerom u prahu i režite potpuno hladno.

Izvor: coolinarika.com

Dobar tek!

foto: coolinarika.com
sjever.hr/coolinarika.com
19.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.