Now Reading:
U Tuheljskim Toplicama, Klanjcu i Velikom Trgovišću postavljene interpretacijske table: Upoznajte najznačajnije Zagorce kroz napredne tehnologije
Full Article 2 minutes read

U Tuheljskim Toplicama, Klanjcu i Velikom Trgovišću postavljene interpretacijske table: Upoznajte najznačajnije Zagorce kroz napredne tehnologije

TZ Biser Zagorja završio je prvu etapu interaktivnog multimedijskog projekta “Zagorske priče”, u kojoj se na zabavan i edukativan način predstavljaju velikani i velikanke Hrvatskog zagorja.

Za početak kroz multimedijske sadržaje koji se pokreću skeniranjem QR koda na interpretacijskim tablama postavljenim u Tuheljskim toplicama, Klanjcu i Velikom Trgovišću predstavljaju se Antun Mihanović, Franjo Tuđman i Antun Augustinčić.

TZ Biser Zagorja i Brojka Kreativnih Produkcija napravili su ovaj inovativan projekt s ciljem pobuđivanja interesa za neke od najznačajnijih osoba vezanih uz Hrvatsko zagorje, a koje su ostavile trag u hrvatskoj povijesti.

Posebnost ovog projekta je da korisnici mogu pristupiti AR sadržaju iz web preglednika, bez da instaliraju posebnu aplikaciju na svoj mobitel.

Napredne tehnologije omogućile su nam da posjetiteljima na zabavan i lako probavljiv način predstavimo neke od najbitnijih osoba iz zagorske prošlosti a s ovog područja. Zabavne i informativne animacije o životu Antuna Mihanovića, dr. Franje Tuđmana i Antuna Augustinčića sigurno će biti lakše zapamćene nego suhoparni tekstovi u školskim udžbenicima ili enciklopedijama. To se posebno odnosi na mlađe generacije naviknute na nove tehnologije i dinamične sadržaje – ističe Tatjana Petranović Capar, direktorica Turističke zajednice TZ Biser Zagorja.

Uz autentičan glas poznatog zagorskog glumca i pjevača Adalberta Turnera Jucija posjetitelji lokacija mogu poslušati zanimljive i informativne priče kao i poslušati “Lijepu našu“ i Zagorsku AR „popevku“ u originalnoj izvedbi.

 – U planu imamo predstaviti još neke osobe s našeg područja, a zatim i udruživanje s okolnim Turističkim zajednicama s područja Zagorja gdje bi se predstavio puno veći broj važnih Zagorki i Zagoraca koji su rođeni ili živjeli u ovom prelijepom kraju Lijepe naše – naglasila je Petranović Capar.

sjever.hr 19.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.